Lišák předbíhá

6.1.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-01-06T08:48:49 --> <p>Na komunitním serveru Flickr se objevila galerie budoucí série odpružení Fox Racing shox. To, že už jsou připravené modely roku 2013, není nikterak zvláštní, ale že se dostaly informace na povrch dříve, než na veletrhu Sea Otter classic, to už zvědavost probudí.</p>

Jasně nastolený trend Foxu je zřetelný a snadno čitelný. Jednoduchý design kombinuje bílou a černou, případně zlatavou u modelů s Kashimou. Lehké úpravy se dotkly patek, můstku, ovládacích koleček, páček i korunky. Výrazně se rozrostl průměr nohou 34 mm, z původních dvou modelů pouze pro 29″ kola na celých 17 kousků, to už je dost výrazný zásah do nové kolekce. Zásadně se rozšířila i nabídka pružinových tlumičů, aby ustála konkurenční tlak od RockShoxu na levnější modely.

U vzduchových tlumičů se dočkáme zcela přepracované koncepce ProPedalu. Zkratka CTD značí nově pojmenované polohy páčky. Climb-Trail-Descend. Stoupání, jízda a sjezd, jak jednoduché, přehledné. Totéž nastavení lze najít jako Trail Adjust i na vidlicích. Úplně nové je i kolečko odskoku. Nyní by mělo být mnohem lépe ovladatelné i v rukavicích.

Jako třešnička na dortu nás čeká teleskopická sedlovka DOSS, na které si, dle délky vývoje, dali u Foxu dosti záležet.

V galerii chybí zmínka o sjezdové vidlici Fox 4O RC2, která si za posledních pár let také prošla zajímavým vývojem. Zda ji nahradí up-side-down konstrukce, nebo si její podobu jen pečlivě chrání, se uvidí snad už v dubnu.

Petr Štuka

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu