Author Šela Marathon 2012 plný novinek

3.1.2012
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2012-01-03T10:27:50 --> <p>Na začátku roku přinášíme první informace k Author Šela Marathonu 2012.</p>

Asi nejzásadnější informací je to, že nám komise MTB Českého svazu cyklistiky přidělila pořadatelské právo Mistrovství ČR v MTB maratonu na trase 93 km. Je nám ctí, že můžeme uspořádat mistrovský závod v nezvyklém termínu na začátku sezóny. Máme velkou radost, že díky pomoci Václava Volrába, předsedy ČemBy, při jednání s Lesy ČR, bylo dohodnuto povolení vedení trasy závodu v podobě ročníku 2010. Nově objevené staré chodníky v lesech nad Soběchleby a Dolními Nětčicemi se už na Vás těší!!
Z dalších novinek zmiňme:
Kanceláře závodu jsou přesunuty zpátky na hrad Helfštýn – změna je život a tak po 6 ročnících opouštíme skvělé zázemí v domečku dvorního traktu Městské knihovny v Lipníku a vracíme se zpět na Helfštýn. Páteční podvečer při prezenci závodníků na hradě má své kouzlo a nabídne možnost vzkřísit nový doprovodný program.
Redukce tras – kvůli minimálnímu zájmu rušíme závod Jednokolek i Single-speedových kol. Nemá smysl uměle držet při životě, o co není zájem. Přesunem na Helfštýn zaniká i páteční MTB Sprint.
Starty jednotlivých tras nadále zůstávají na náměstí TGM v Lipníku nad Bečvou.
Sportovní program se plně soustředí na maratonské trasy – Mistrovská trasa MTB 93 km, jednodušší MTB 58 km a pohodová trasa Cross 71 km – speciální trasa pro jezdce na krosových kolech, kterou lze ale jet i na skládačce nebo na horském kole. Trapas se špatným navedením trasy MTB 58 km do terénu z roku 2011 se zkrátka nebude opakovat…
Údržba tras – teplý a suchý podzim nám umožnil vyčistit od přerostlých dřevin a opravit stržené cesty na většině úseků tras závodu. Na jaře nás čeká obnova 3 lávek přes potoky, úklid suchých větví a závod může začít!
Obnova trailu nad Zbrašovem – v těchto místech vede trasa závodu po poli a přitom v lese ve svahu je zarostlá pěšinka, už teď nás svrbí ruce a těšíme se na vyčištění nového technického úseku v délce 250 metrů.
Vylepšení servisu občerstvení – kvůli změně trasy 93 km dochází k úpravě rozmístění občerstvovacích stanic: 1. občerstvovačka bude na 17,5 km přímo uvnitř Helfštýna, 2. občerstvovačka pak na vrchulu Maleníku na 30. km. Helfštýnská občerstvovačka poslouží po dojezdu v cíli jako „dojídací“ zóna pro zahnání prvního hladu a žízně.
Změna průjezdu hradem a při dojezdu – po projetí cílem povede trasa rovně podél hradeb po vybudovaném nájezdu na horní travnatou plochu (říká se ji Wimbledon), kde bude umístěná občerstvovačka a zóna pro servis jezdcům v cíli.
Dětský Author Šela Marathon byl v ohrožení, ale po inspekci Správy CHKO Litovelské Pomoraví bylo zjištěno, že dětské cyklistické závody Národní přírodní rezervaci Žebračka neškodí a můžeme v klidu očekávat i v roce 2012 okolo 400 malých cyklistů.
Ježíšek také odesílá všem účastníkům AŠM 2011 reportážní DVD, v záznamu je tráva krásně zelená, pampelišky žluté, většina lidí jede v kraťasech a krátkém rukávu, slunce svítí. Dny se odteď budou už jen prodlužovat a můžeme se začít těšit na hezkou zimu a jaro 2012!
A to je pozitivní zpráva na závěr. Přes smutné poslední dny a všeobecně nervózní a blbou náladu (bude krize a přijde konec světa) Vám přejeme hezké Vánoce a dobrý start do roku 2012. A když už Vás bude něco štvát, běžte a udělejte někde dobrý skutek. My si nejlépe odpočineme s motorovkou, krumpáčem a rýčem, pak se po lesní pěšině jede úplně jinak…
Aleš Procházka, ředitel závodu
Foto archiv AKŠ

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu