Velodrome Suisse aneb BMC mecenášem švýcarské cyklistiky

2.12.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-12-02T11:13:31 --> <p>Švýcarský výrobce kol BMC se pustil do odvážného projektu. Vedle své továrny v Grenchenu vybuduje „Velodrome Suisse", tedy cyklistický areál, jež by měl být líhní budoucích švýcarských šampionů. Mecenáš BMC, Andy Rihs (na obr. vpravo), se netají smělými plány: Velodrome Suisse bude hostit evropské a světové šampionáty, ale možná i pokusy o rekord v hodinovce. Grenchen doplní stávající tři fungující ovály a výrazně tak rozšíří tréninkové možnosti</p>

Kromě cyklistů jej budou využívat i jiní sportovci a najde uplatnění i zcela mimo sportovní oblast jako dějiště veltrhů a dalších hromadných akcí. Dokonce díky projektu dojde ke změně sídla Švýcarské cyklistické federace, která se z Ittigenu přestěhuje do Grenchenu.
Na financování stavby, jež by měla stát 15 milionů švýcarských franků, se dvěma miliony podílí sám šéf BMC Andy Rihs. Stavební práce budou zahájeny v únoru příštího roku a Velodrome Suisse by měl být uveden do provozu v lednu roku 2013.

Za zmínku také stojí, že Rihs udělal velký krok od silnice k horským kolům a stal se sponzorem prestižního švýcarského MTB poháru, který se bude v příštím roce nazývat BMC Racing Cup. BMC se tak pokusí ještě více podpořit tuto prestižní líheň švýcarských cyklistických talentů. V neposlední řadě pak došlo začátkem listopadu k fůzi Rihsova sportovního holdingu ISH (International Sport Holding a.g.) s další švýcarskou ikonou – firmou Stromer, která slaví úspěchy se svými e-bikes. 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu