Pozvánka na Pražský cyklokros

11.11.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-11-11T16:52:55 --> <p>Již třetí ročník Pražského cyklokrosu – O pohár Městské části Prahy 17 je plánován na neděli 13.listopadu 2011. A jak je v Praze – Řepích zvykem, pořadatelé z SK Handicapovaných cyklistů Praha a Bikrosclubu Řepy nabídnou návštěvníkům velmi pestrý celodenní cyklistický program.</p>

Pražský cyklokros je vypsán jako závod Českého poháru kategorií Masters. Pro členy pražských klubů je závod zároveň i prestižním Mistrovstvím Prahy v cyklokrosu všech věkových kategorií.
Další zajímavostí je vložený veřejný závod horských kol pro všechny věkové kategorie, který se při své loňské premiéře setkal s velmi pozitivním ohlasem a pro tento rok se očekává početná účast hobby bikerů z celé republiky. Závod horských kol bude vypsán i pro kategorie handicapovaných cyklistů, pro které bude tento podnik posledním dílem Českého poháru horských kol handicapovaných cyklistů 2011 a jen dodáváme ,že nejlepší biker světa Jaroslav Kulhavý je dlouhodobým patronem této soutěže.
Trať cyklokrosu doznala oproti loňsku mírných změn, které ji ještě více zatraktivnily a pořadatelé se netají tím, že by závod v příštích letech měl dostat významný mezinárodní rozměr. V Praze bude vše, co s cyklokrosem souvisí, tedy i cyklokrosový moderátor Jindřich Pulman, legendární „tvarůžkový stánek z Loštic” Emila Hekeleho a řada osobností českého cyklokrosu a české cyklistiky, které uvidíme závodit v kategoriích Masters.
Ale i v ostatních kategoriích se očekává účast české cyklokrosové špičky a pro nejlepšího žáka mají pořadatelé připravenou opravdu atraktivní trofej – podepsaný duhový dres mistra světa Jaroslava Kulhavého.
Závody vyvrcholí startem kategorie Elite, kde se očekává, v Praze již tradiční souboj české bikové špičky s cyklokrosaři specialisty. Zatím to je 1:1. První Pražský cyklokros se totiž stal kořistí Zdeňka Mlynáře, juniorského mistra světa v cyklokrosu a v loňském, druhém ročníku zase zvítězil biker – Jiří Friedl.
Součástí programu bude neodmyslitelně i veřejný závod BMX všech věkových kategorií na nově zrekonstruované trati Bikrosclubu Řepy. A i tady se diváci mají na co těšit, trať v Řepích totiž doznala značných změn a dá se říci, že v Řepích roste opravdový chrám českého bikrosu se světovými parametry skoků. Autorem a architektem změn je úřadující mistr republiky BMX Lukáš Tamme a podzimní veřejný závod bude první prověrkou trati pro Mistrovství České republiky BMX, které se v Řepích pojede 28.4. 2012.
(tz)

foto:Věra Vodičková

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu