Otevření Junior bike parku v Chrástu

5.10.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-10-06T08:53:14 --> <p>V Chrástu u Plzně vzniklo zajímavé bikové „hřiště" pro děti – Junior bike park. Jeho základem je 80 metrů dřevěných lávek. V neděli 2. října byl oficiálně otevřen pro veřejnost.</p>

Otevření pro veřejnost se povedlo na druhý pokus. Původní termín byl stanoven na 18. 9., ale počasí nepřálo, už od rána vytrvale pršelo. Proto byla celá slavnost přeložena na neděli 2. října 2011. A vyplatilo se, jasná obloha, bezvětří a teplota dosahující 25 stupňů přilákaly na tři desítky dětských závodníků. Po hodinovém tréninku na dřevěných chodnících následovalo úderem čtrnácté hodiny a za účasti starosty obce Chrást pana Bohuslava slavnostní přestřižení pásky a přípitek šampaňským. A poté již na závodníky čekal okruh o délce 400 metrů.
Úvodní část vedla po 80 m dlouhé soustavě dřevěných chodníků a překážek, zpestřených přejezdem klád či houpačky. Dále na závodníky čekaly dva výjezdy a sjezd přes hliněný val, slalom mezi kužely, průjezd pískoviště, přejezd 2 m dlouhé a 25 cm široké kladiny, přejezd druhého valu a v cílové rovince ještě trojice překážek z dřevěných palet. V cíli pak byla pro každého účastníka připravena sladká odměna.
V kategorii dětí ročník 2005 a mladší zvítězila Tereza Maurová z Dýšiny a Vojtěch Tolar z Plzně, žákyně 2003–4 vyhrála Markéta Šímová z Chrástu, v kat. žáci 2003–4 byl nejrychlejší Tomáš Beran (CK Sport Beran Chrást) a kat. žáci 2001–2 opanoval Matěj Maur (Dýšina). Pro vítěze byl připraven šampus a originální diplom.
Poděkování za pomoc při stavbě a údržbě Junior bike parku patří členům CK Sport Beran Chrást, Obecnímu úřadu Chrást a sponzorům.
(mb)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu