Týmy bikerů znovu vyrazí na hřebeny Krkonoš

31.8.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-09-02T10:00:27 --> <p>Při zářijových závodech již naplno očesáváme ovoce, které nám dozrálo po předcházejících měsících pilného ježdění a poctivého tréninku. Jsme na vrcholu formy, a ať už se chceme pokusit o dobrý výsledek, anebo se pouze zúčastnit pěkného závodu a užít si babí léto v sedle biku, je nezbytné vybrat si vždy vhodný a zajímavý závod. Trefou do černého pro babí léto je v závodním kalendáři bezpochyby Krkonošská 70 MTB první zářijovou sobotu.</p>

Tým je větší motivací
Většina bikerů dobře ví, že tento již proslavený podnik je týmovým závodem a jako takový rozhodně přináší do záplavy klasických maratonů určitou změnu a prvek oživení. Vždyť postavit tříčlenný mančaft a chystat se na závod společně s dalšími dvěma týmovými parťáky je mnohem větší motivací než vyrážet do boje sám. „Chceme se odlišit od ostatních závodů a podle našich zkušeností je právě závodění v týmech tím pravým stimulem, který přinese každému účastníkovi nakonec nejvíc vzrušení, adrenalinu a radosti v cíli. Bez ohledu na dosažený čas,” vysvětluje Pavel Šedivý z týmu organizátorů Sportovního klubu Janské Lázně motivaci závodníků, kteří se staví na start Krkonošské sedmdesátky ve tříčlenných družstvech a potom se společně prokousávají tratí až do cíle. A jsou to týmy ženské, mužské, smíšené i firemní. „Firemní týmy jsme na základě zájmu přidali do programu nedávno, protože poptávka po podobných akcích existuje a bikeři jsou schopni postavit družstvo nejen v klubu, ale v jakékoli firmě, v instituci či úřadu. Stačí jeden zapálený vůdce, který přihlásí další dva kolegy,” směje se Pavel Šedivý. Pořadatelé mají s podobným druhem týmových soutěží zkušenosti ať už z lyžařských závodů či jiných soutěží, které se na horách konají. Závody družstev se také od ostatních maratonů většinou liší komornější a rodinnou atmosférou, nejsou to žádné masovky. Celkový počet startujících bývá dvě nebo tři stovky, nestojí se fronty ani na registraci, ani v cíli na jídlo nebo sprchy. Vše běží hladce, je více důvodů k úsměvu a spokojenosti.
Na biku po národním parku
Co konkrétně tedy maratonce čeká 3. září v Janských Lázních pod Černou horou na hlavním parkovišti pod stanicí lanovky? Hlavní závod mužských a smíšených týmů na 70 km a závod žen, veteránů na 40 km, dětské závody, celodenní rodinný program v prostoru startu a cíle zakončený rockovým koncertem kapely Zfleku band. Závodníci na krátké i dlouhé trase startují intervalově, mohou se těšit na bouřlivou diváckou kulisu a postupně zavítají až na hřebeny Krkonoš. Pořadatelé jim ve spolupráci se správou Krkonošského národního parku umožní dostat se několikrát nad kótu 1000 metrů nad mořem a místa jako Zinneckerovy boudy, Černá hora, Strážné, Černý Důl, Tetřeví boudy nebo Jelení vrch dostatečně ilustrují, v jak atraktivní lokalitě se budou bikeři pohybovat. Větší část trati – právě kvůli ochraně přírody na území národního parku – vede po asfaltových a zpevněných cestách, nicméně trať je sjízdná pouze na horských kolech, protože na ní nechybí technické sjezdy a ryze terénní pasáže po loukách, lesem a v bahně. Nejvyšší bod závodu je pod vrcholem Černé hory nad Pardubickými boudami ve výšce 1200 metrů nad mořem.
Celodenní program pro všechny
Závod se pochopitelně může stát jedinečným výletem pro celé rodiny, kdy zázemí startu a cíle spolu s centrem Janských Lázní a možností výletu na Černou horu anebo do lanového centra zabaví na celý den doprovod a děti, zatímco přihlášení jezdci se mohou prát s nástrahami tratí a zdolávat kopce uprostřed krkonošské přírody. „Pracujeme na tom, abychom ze závodu udělali opravdu ojedinělou akci, na kterou se budou rodiny závodníků a jejich dětí těšit celý rok. Získali jsme nové partnery, závod je stále populárnější, máme dětské závody. Na horách je navíc v září krásně, Černá hora a okolí je špičkovou turistickou lokalitou a je zde dostatek možností, jak strávit den i v případě nepřízně počasí. No a samotní startující – ti budou mít na ty hodiny jízdy postaráno o tu nejlepší zábavu,” podotýká s úsměvem Pavel Šedivý. Jak dodává, organizátoři samozřejmě zajišťují pro všechny občerstvení na trati a v cíli, bohatou tombolu m.j. s hlavními výhrami od Polaru a drobné pozornosti. V cílovém prostoru naleznete prodejní stánky partnerů, točit se bude Birell i alkoholické pivo, po celý den bude otevřen stánek výtvarné dílny Bosorka. Takže nezbývá než rozhlédnout se po tvářích svých kamarádů, parťáků či spolupracovníků, dát do kupy tým a přihlásit se co nejdříve – do konce srpna ještě za zvýhodněnou cenu.
Více informací na: http://www.krkonosska70mtb.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu