SVĚTOVÝ POHÁR ZA MNOU

31.8.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-08-30T13:12:26 --> <p>Týden po domácím trimfu v SP v Novém Městě na Moravě zvítězil Jarda Kulhavý i ve finále SP v italském Val di Sole. Zde jsou jeho postřehy ze závodu.</p>

“Týden po domácím závodu v Novém Městě na Moravě, kde jsem si zajistil celkový triumf ve Světovém poháru, zbývalo finále v italském Val di Sole. Do závodu jsem šel s čistou hlavou a také po náročných trénincích směrem k mistrovství světa v Champéry. Už před závodem jsem se cítil vcelku dobře, ale i tak jsem chtěl jet podle plánu ve skupině, šetřit síly a podle pocitů případně útočit až v závěru závodu. Nakonec se povedlo. Již v začátku závodu jsme odjeli společně s Vogelem a Schurterem ze Scott Swiss Power teamu. Okruh byl hodně fyzicky náročný, je to můj nejméně oblíbený v celém poháru. Možná i proto jsem se většinu závodu pohyboval na konci naší skupiny a v nepříjemných kopcích trochu ztrácel. Ve sjezdu jsem si na devětadvacítce ale soupeře jednoduše dojel a ušetřil tím spoustu sil do závěru závodu. V posledním kole jsme poodjeli Vogelovi a zůstali jen ve dvou s Ninem Schurterem. Ninovi jsem chtěl nastoupit ve stoupání na šotolině, ale povrch hodně klouzal a nevyšlo mi to.
Tím pádem bylo jasné, že se rozhodne ve spurtu. Do cílové rovinky jsem vjel na první, nevýhodné pozici. Hned po prvních metrech, kdy jsem roztočil moje velká 29 palcová kola, bylo snadné dále zrychlovat a udržet pozici. Vítězství jsem až tolik nečekal, protože Schurter je skvělý sprinter, což už několikrát dokázal.
Tím pro mě skončil světový pohár 2011. Myslím že s perfektní bilancí: 5 vítězství ze 7 závodů.
V týmové soutěži jsme opět vyhráli. Vítězství ve všech závodech jasně ukazuje, na čem se nejlépe závodí a jak je důležitá týmová podpora.

Použitá výbava a doplňky
Kolo: Specialized S-Works Epic 29er 2012
Pláště: Specialized Renegade S-Works 1.95
Výživa: Před: Voltage energy cake,Bcaa,Magnesium life
Nutrend Při: Profi drink,Enduro snack,Carbosnac­k,Turbo
Po: Regener,Bcaa,Glu­tamin

 

MS je tu

Podle slov trenéra Viktora Zapletala se Jarda před MS celý týden připravoval doma a vlastní trénink probíhal podle osvědčeného modelu. „V sobotu Jára absolvoval tréninkový závod v Chrudimi, který nahrazoval rychlostní trénink na silnici. V pondělí odpoledne Jára odjel do dějiště světového šampionátu, kde se dnes pokusí pomoci českému týmu ve štafetě a závod o titul mistra světa ho čeká v sobotu 3.9. od 16:30 hodin,“ říká Viktor Zapletal.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu