Paralympici v přípravě na MS

29.8.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-08-29T10:25:43 --> <p>Před vrcholem sezóny se nacházejí naši přední hendikepovaní cyklisté ve zcela rozdílných pozicích. Zatímco Jirka Ježek piluje formu, Michala Starka čeká dlouhý neplánovaný odpočinek.<br /> </p>

Jiří Ježek má za sebou v letošním roce už dva splněné cíle, kdy v březnu dosáhl v Itálii titulu Mistra světa na dráze a v červenci v posledním závodě v Kanadě rozhodl o svém celkovém vítězství v letošním seriálu Světového poháru v silniční cyklistice. Druhý zářijový víkend ho tedy čeká třetí vrchol sezóny, silniční MS v Dánsku.
„Po pravdě z MS v Dánsku moc nadšený nejsem. Tamní tratě mi moc nevyhovují. Časovka i silniční závod se jede na rovině a to mi moc šancí nedává. Rozhodně to však nehodlám vzdávat předem. V posledním období jsem hodně trénoval, hodně závodil se “zdravými“, a tak doufám, že se to někde projeví. I kdyby to nestačilo na vítězství , zadarmo to soupeři nedostanou!” říká rezolutně Jirka a dodává:
„Každý takový velký závod je také obrovskou zkušeností. I proto má pro mě start v Dánsku přece jenom smysl. Skladba speciálních tréninků, přípravných závodů a nezbytné regenerace je vždycky poučením pro další starty. Já si tak letos mohu vyzkoušet postupy, které bych chtěl aplikovat příští rok před Hrami v Londýně.“

V souvislosti s tím ještě jedna, i když ne zrovna pozitivní zpráva. V pátek 26. 8. byl na tréninku sražen nepozorným řidičem další z našich handicapovaných cyklistů, Michal Stark. Ten tak bohužel vzhledem ke zlomenině lopatky a žeber z možnosti boje o medailové posty na MS vypadl.
(tz)
Foto: Jan Brychta 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu