Z blogu Jaroslava Kulhavého: Test event London

8.8.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-08-08T12:11:58 --> <p>Po delší pauze mě čekal další závod, hodně důležitý z pohledu Olympijských her 2012. Olympijský testovací závod se jel přímo na trati, kde se za rok pojede o medaile. Byla to jediná možnost vyzkoušet si trať, obhlédnout si možné lokality pro trénink a celkově zjistit, jak to bude za rok vypadat. Závod jsem nechtěl jet na výsledek. Objel jsem ho v tréninku abych naplnil minimálně 4 hodiny na kole každý den. V týmu si ze mě dělali srandu, že mistrovství světa v maratonu už bylo a moc nechápali, proč tak trénuji.</p>

Co se týče trati, je fyzicky velmi náročná. Oproti videu které je k dispozici je o dost náročnější, protože video bylo pořízené z nově vytvořené, uválcované trati, kde převládají cesty s navezenou zeminou s pískem.V návozu jsou ale větší kameny a jak časem zapršelo, trať se vyjezdila a kameny vylezly na povrch. Proto je trať celkem dost náročná a uklouzaná, oproti tomu, když byla nová.

Jaroslav KulhavýTo byl hlavní důvod, proč jsem se rozhodl vybrat Specialized 29″ Epic, i když jsem byl před odjezdem rozhodnutý že pojedu na pevném kole 29″ HT. Myslím, že za rok okruh projde ještě více změnami a celkově bude více rozbitý.

Závod se jel hned od startu naplno hlavně díky Julienu Absolonovi, který na rozdíl ode mne pojal závod tak, že ho pojede na maximum. První kolo jsem jel za ním a sledoval jeho výběr stop. Následně jsem si zpomalil, jezdil v kontaktu s ostatními jezdci a zkoušel různé stopy, abych měl přímé srovnání. Je dobrá věc to zkusit přímo v závodě, protože trénink je úplně něco jiného, nikdy se nejede stejně jako závod. V průběhu jsem se pohyboval od 2 do 7 místa.V posledním kole jsem zrychlil a dojel na 5 místě. Poslední kolo jsem měl ze všech nejrychlejší a vítěznému Absalonovi v něm dal minutu. Na druhém místě skončil nesmrtelný Christoph Sauser z našeho týmu Specialized Racing.

Momentálně mě čeká ještě jeden těžší tréninkový blok, který absolvuji v Jeseníkách. Hned potom pojedu na Mistrovství Evropy na Slovensko, kde obhajuji titul. Tento závod nemám ovšem jako prioritu. Vše směřuji na domácí závod světového poháru v Novém Městě na Moravě. První věc kterou chci udělat, je získat celkově světový pohár. Potom už jen co nejlépe dojet mistrovství světa ve Švýcarsku.

Jaroslav Kulhavý
www.jaroslavkulhavy.cz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu