Opravdový biking při akci Rychleby MTB Challenge

7.6.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-06-06T15:05:03 --> <p>Pořadatelé akce Rychleby MTB Challenge hrdě hlásí následující: „Jestli nemáte rádi komercí pohlcené maratony s tlačenicí, kam se hnete, přijeďte si vyzkoušet pravé bikové závodění na rychle se blížící akci ve vyhlášené lokalitě Rychlebských stezek." O co své prohlášení opírají?</p>

Na programu je klasický maraton, česká premiéra enduro závodu i bohatý doprovodný program. Maraton nabídne 67kilometrovou variantu, záležitost vpravdě terénní, krátkou 20km trať určenou především pro začátečníky i dětský závod. Lahůdkou je pak enduro závod, na kterém vás čeká luxusní šestikilometrová technická trať s převýšením přes 600 metrů. „Chtěli jsme spojit zdejší unikátní terény v nádherné přírodě s napínavou atmosférou závodů. Nečekejte žádnou komerci. V Rychlebách to bude pohodový závodní víkend pro všechny, kteří preferují a chtějí si užít opravdové bikování,” nastínil hlavní organizátor Pavel Horník. Milovníci maratonu se mají na co těšit. Čeká je pečlivě připravená trasa provázející nedotčenou přírodou Rychlebských hor, její část vede také po unikátních historických stezkách. „Trasa závodníky zavede i na místa, které byste při normální návštěvě Rychlebských stezek patrně vůbec nenašli. Je to skvělá šance, jak si užít stezky a zároveň projet nejkrásnější místa v okolí,” vysvětluje Lukáš Vlach ze spolupořádajícího Merida Biking Teamu. Velkým tahákem je nedělní enduro závod. Trasa závodu bude startovat na vrcholu Sokolího vrchu 967 m n. m., který je dominantou Černé Vody a na jehož úbočí se nachází velká část Rychlebských stezek. Myšlenkou je užít si jízdu z kopce na trase určené pro celoodpružená kola. Nebude to sjezdová vražda, ale parádní svezení, které nabídne vše, čeho si srdce bikera žádá – traktorové smyky, traily, kamení, houpáky, skočky s možností objezdu, tedy ryzí rychlebský terén. Závodníci a jejich doprovod mohou využít přichystané zázemí k ubytování v chatkách nebo stanech přímo v centru závodu. Zůstat tak můžete celý víkend a užít si nejen bikování, ale také „skákací” exhibici Kuby Kaliny a místních jezdců nebo večerní koncerty. Ve volném čase budou k osvěžení lákat místní zatopené lomy. Termín této akce se rychle blíží, Rychleby MTB Challenge startuje už 18.-19. června. Tak neváhejte a přijeďte si užít Rychlebské hory.

(tz)

Kompletní informace najdete na této adrese www.rychlebskestezky.cz.

Výhodná elektronická registrace je možná do 14. 6.

PROGRAM RYCHLEBY MTB CHALLENGE

Sobota 18. 6. 10.00 Start maratonu 10.30 Start závodu pro příchozí (20 km) 15.00 Start dětského závodu 14.00 – 19.00 Trénink Enduro 17.30 Vyhlášení vítězů 18.30 – 19.30 Exhibice v bikeparku zahrádka 20.00 Koncerty (Lenka Dusilová, Andi Almqvist, Old Rock)

Neděle 19. 6. 8.30 Odjezd prvního cyklobusu na start Enduro závodu 10.30 Start Enduro závodu (po minutě)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu