Novohradsko letos hostí Merida Bike Adventure

5.5.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-05-05T07:23:39 --> <p>Merida Bike Adventure, nejznámější domácí cyklistický bodovací závod dvojic, se v letošním roce uskuteční v Novohradských horách a na Třeboňsku. Závod se koná o víkendu 9. – 10.7.2011.</p>

Merida Bike Adventure, oblíbená cyklistická akce, která se každým rokem koná v jiné lokalitě, zavítá poprvé ve své jedenáctileté historii na jih Čech. Letošní ročník proběhne v terénech, které jsou obecně mezi českými bikery poměrně málo známé, o to však atraktivnější – na Novohradsku. „Pro 11. ročník našeho závodu jsme zvolili kombinaci kopcovatého a na české poměry minimálně civilizovaného prostoru Novohradských hor a na druhé straně rovinatých a rychlých terénů Třeboňska. Část tras bychom chtěli vést i po rakouské straně Novohradských hor, takže nabídka tratí bude velmi pestrá a závodníci si budou mít z čeho vybírat,” odhaluje plány letošního ročníku ředitel závodu Kamil Arnošt. „Také pro samotné centrum akce, kde je start, cíl i víkendový kemp pro většinu účastníků, jsme vybrali krásné zázemí Penzionu Kamínek, který je schovaný uprostřed hlubokých třeboňských lesů. Troufám si tvrdit, že hezčí centrum jsme pro náš závod zatím ještě neměli,” doplňuje Kamil Arnošt.

Merida Bike Adventure je bodovací cyklistický závod dvojic, kde si účastníci volí trasu sami podle turistické mapy tak, aby během určeného časového limitu zvládli posbírat co nejvíce bodů z jednotlivých kontrolních stanovišť rozmístěných v prostoru závodu. Jedná se o závod dvouetapový, první den se jede 6 hodin, druhá etapa pak trvá 4 hodiny. Kolik každý závodník najede kilometrů, je tak dáno jeho fyzickou kondicí, ale i strategií, kterou zvolí při práci s mapou a vymýšlení optimální kombinace kontrol. Spokojení jsou bikeři, kteří zvládnou najet i přes 100 km, stejně jako cyklisté, kteří ve stejné době ujedou třeba jen 20 km, ale cestou si dají v hospodě na osvěžení jedno pivo. A jelikož se jedná o závod dvojic (mužských, ženských či smíšených), které se během závodu nesmí rozdělit, veškeré zážitky jejich prožívání v páru ještě násobí.

Součástí BA11 bude také speciální vložený závod pro ty nejnáročnější – Loap BA Challenge, který se poprvé uskutečnil v roce 2010 a setkal se s velmi pozitivní odezvou. Při Loap BA Challenge si účastníci vezou s sebou všechno základní vybavení a noc mezi první a druhou etapou tráví na předem neznámém místě, v provizorním tábořišti na trase závodu. Naopak pro ty, kteří si zatím na hlavní závod netroufají nebo se nestihnou včas přihlásit, je vypsána kategorie BA Open, kde si účastníci za drobný poplatek pouze zakoupí mapu s kontrolami, vyzvednou si bodové hodnoty a mohou si zkusit naplánovat ideální postup a objet pár kontrol. Bez čipu a měření času, jen tak na zkoušku a pro radost.

Merida Bike Adventure se během své jedenáctileté historie stala nejvýznamnější akcí svého druhu v celé Evropě a pravidelně bývá o účast na ní velký zájem. Zájemcům o start doporučujeme proto sledovat webové stránky závodu (www.bike-adventure.cz), kapacita startovního pole bývá totiž v posledních letech vyprodána hned během několika málo hodin od spuštění přihlášek. Letošní ročník se koná v termínu 9. – 10.7. s centrem v Penzionu Kamínek u Nových Hradů a přihlašovací systém bude spuštěn v průběhu května.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu