V Chrustenicích se testovalo natvrdo

2.5.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-05-03T08:36:49 --> <p>Neuvěřitelné štěstí měli účastníci západní části letošního Velo Test Festu. Zatímco všude kolem bouřilo a pršelo a v nedaleké Příbrami dokonce padaly kroupy, na louky v Campu v Chrustenicích nekápla ani kapka. Tentokrát byl připraven tvrdý okruh, prověřující schopnsti kol i jezdců především ve sjezdu, což ale obnášelo investici mnoha sil ve stoupání na vrchol kopce. Technický okruh měřil 6,2 km, delší objezdová varianta 8,3. Našli se i takoví, kteří jej absolvovali 10×, většinou ale síly stačily na 2–4 testovací jízdy.</p>

Na místě to vypadalo tak, že je účastníků o poznání méně než loni nebo na Moravě, čemuž neodpovídal ani počet registrací ani rekordní počet 430 vydaných obědů. Pocit volnosti mohl vzbuzovat velký prostor Campu, ještě více kol k zapůjčení, stánků a firem i možná až přespříliš náročný okruh, díky němuž účastníci vykoušeli za jeden den méně kol. Na ploše nechyběla žádná z významných značek, až an Authora, který měl ve stejný termín svůj závod v Českém ráji. Přestože trať doslova nahrávala fullům mimořádný zájem byl o silničky, pro něž byly doporučené dva směry – jeden rovinatý a druhý kopcovitý.

Připojeno je pár fotografií jako ochutnávka, kompletní galerie s možností stažení jednotlivých fotografií v plném rozlišení z Test festu v Chrustenicích na stránce Časopis Velo → Test fest.

Foto: Rudolf Hronza

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu