Táborští cyklisté mění červenou za žlutou

28.3.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-03-28T10:55:30 --> <p>Celých 14 let jezdili táborští cyklisté pod názvem Cyklo Team Budvar Tábor. Nyní závodníci vyměnili červené dresy za žluté, nový název zní Cyklo Team Tábor. Žlutá barva dresů vychází z loga firmy Phoenix-Zeppelin, která podpořila tým v této ekonomicky nelehké době a za to jí patří velké poděkování všech členů Cyklo Teamu Tábor.</p>

V současné době se jezdci Cyklo Teamu Tábor nacházejí na soustředění v italském Cesenaticu, kde najíždí kilometry a připravují se na novou sezónu. „Jsme tady už po patnácté. Důvody, pro jsme si oblíbili toto místo, jsou zřejmé – příjemné klima, roviny, mírné kopce, ale i strmá stoupání. V tomto kousku Itálie nalezneme, vše co potřebujeme ke kvalitnímu tréninku. Eliťáci by měli najet až dva tisíce kilometrů,” vysvětluje klubový a reprezentační trenér Stanislav Bambula, který letos sklízel velké úspěchy na obou frontách.

Po skončení soustředění již členy Cyklo Teamu Tábor čekají první závody na silnici, a sice Soběslavské okruhy v sobotu 9. dubna. Hned další týden ve středu 13. dubna se táborští zúčastní v domácím prostředí areálu Komora prvního závodu série silničních kritérií, která se tu budou konat jednou za měsíc vždy ve středu.

„Již během příprav stavby Odpočinkového areálu Komora jsme slíbili, že u Lužnice nebudeme pořádat pouze vrcholné světové cyklokrosové závody. Chceme, aby Tábor žil cyklistikou po celý rok. Bude se závodit o zajímavé finanční ceny a věříme, že si k nám najdou cestu reprezentanti z řad silničářů, cyklokrosařů, dráhařů, ale také účastníků amatérských lig. Mysleli jsme i na diváky, kilometr dlouhá trať kriteria je přehledná a v areálu bude díky místní restauraci postaráno o občerstvení,” láká cyklisty a fanoušky do Tábora Petr Balogh, jednatel pořádající Agentury Cyklistika a jeden z manažerů Cyklo Teamu Tábor.

Složení Cyklo Teamu Tábor zůstává stejné. Na novou sezónu se již pilně připravuje největší hvězda týmu, Martin Bína, kterého z uplynulé sezóny vyřadilo zranění a následné operace obou kolen. Dalšími závodníky v hlavní kategorii elite jsou David Kášek, Ondřej a Stanislav Bambulovi, v kategorii do 23 let nadějný Michael Boroš, a nechybí ani všichni úřadující mistři České republiky v cyklokrosu – junior Jakub Skála, kadet Adam Ťoupalík a žák Martin Matějček.

„Opět jsme vsadili na Martina Bínu jako hlavní tvář týmu. Věříme, že naváže na své výkony z mistrovství České republiky a světa 2010 v Táboře. Radost nám v uplynulé sezoně udělal David Kášek, který Martina na domácí půdě zastoupil, a opět pro náš tým vybojoval prvenství v TOI TOI Cupu. Hodně si do budoucna slibujeme od našich mládežnických českých šampiónů. Poctivá práce trenéra Bambuly nese své ovoce. Jakub Skála patřil mezi nejlepší juniorské cyklokrosaře světa, což potvrdil stříbrnou medailí na mistrovství Evropy a čtvrtým místem na mistrovství světa,” doplňuje Čestmír Kalaš, předseda Cyklo Teamu Tábor a cyklokrosové komise Českého svazu cyklistiky.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu