Ohlédnutí za dráhovým MS v Montichiari

18.3.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-03-18T15:20:30 --> <p>Přestože jsme vás již informovali o úspěchu našich hendikepovaných cyklistů na dráhovém MS v italském Montichiari, znovu se k nim vracíme zejména pro možnost jejich vlastního hodnocení šampionátu a zhodnocení původních ambicí.</p>

Jiří Ježek – v pořadí již šestý titul mistra světa, ke kterému přidal bronzovou medaili z Team sprintu…
Jirka se zcela soustředil na svou hlavní disciplínu, stíhací závod na 4 km. Přípravě na tento bez 20 sekund pětiminutový závod věnoval více než půl roku každodenního mnohahodinového tréninku (pozn. redakce: konkrétní poznatky a fakta o cestě Jirky Ježka za šestým titulem mistra světa zveřejníme v samostatném díle tréninkové poradny s názvem „Jak vyrobit mistra světa”).
Ačkoliv se musel stejně jako ostatní členové našeho týmu potýkat s nepříjemnou virózou v závěru přípravy, zvládnul to a dnes můžeme říci, že s přehledem obhájil titul mistra světa.
Sám Jirka hovoří o šestém titulu takto:
„Z titulu mám obrovskou radost! Nejen proto, že jsem o tohle vítězství moc stál a hodně pro něj udělal, ale také to beru jako nejlepší poděkování těm, kteří mi pomáhali, fandili a věřili!”

Michal Stark a bronzová medaile ze stíhacího závodu na 3 km…
Veterán Michal Stark má za sebou velmi bouřlivé roky. Jejich popsání by vydalo na samostatný a velmi zajímavý příběh. Jen telegraficky: rozchod s reprezentačním týmem a tím pádem i trenérem Viktorem Zapletalem v roce 2006, návrat zpět k týmu v roce 2009, od roku 2010 opět členem tréninkové skupiny trenéra Zapletala, 2011 MS v Montichiari bronzová medaile ve stíhačce a čtvrté místo v závodě na 1 km. Ale co je asi nejzajímavější, v obou disciplínách si Michal zlepšil své osobní a tedy i české rekordy v řádech sekund. Fantastické zlepšení a nejlepší možná vizitka poslaná svým soupeřům rok před paralympiádou v Londýně…
„Po nejnáročnější přípravě nejrychlejší MS v mé kariéře! Krásná dráha, průběh mistrovství bez problémů. Mimořádné výkony leadra mé kategorie, Číňana Lianga. Potěšilo mě, že jsem dokázal během dne zajet dvě stíhačky na hranici současných možností, vždy v osobním rekordu. Nadmíru mě překvapil můj výkon v závodě na 1 kilometr. Jako kovaný stíhač jsem si zlepšil osobní rekord o 2 sekundy. Bronz a čtvrté místo musím považovat v této konkurenci za mimořádný úspěch! Přesto věřím, že jsme schopni do Londýna spolu s trenérem zlepšit především start a porvat se o příčku nejvyšší.”

Tomáš Kvasnička a bronzová medaile z Team sprintu…
Velký talent české cyklistiky Tomáš Kvasnička stále hledá svou „pekingskou” pohodu. Po téměř ročním tréninkovém výpadku v loňském roce se pomalu vrací zpět do původní kondice. Dokladem toho je, že jako rozjížděč našeho Team sprintu dokáže zajet jedno z nejrychlejších prvních kol na světě a i tentokrát dokázal své reprezentační kolegy Jiřího Ježka a Jiřího Boušku rozjet na rychlost, ze které byla nakonec nejenom bronzová medaile, ale i nový český rekord v této atraktivní disciplíně.
„ Z Team sprintu mám velkou radost, povedla se nám získat další týmová medaile. Na pevném kilometru musím dále pracovat a věřím, že se v nejbližší době vrátím zpět do pekingské formy,” říká Tomáš.

trenér Viktor Zapletal…
„Mám z kluků velikou radost. Připravovali jsme se společně v motolské hale, ještě nikdy ta příprava nebyla tak intenzivní. Bohužel nás zbrzdila nepříjemná viróza, která u některých kulminovala prakticky se začátkem šampionátu, což výkony značně poznamenalo, mohly být ještě lepší. Mám radost z medailistů, velmi gratuluji Jirkovi s Michalem i Team sprintu. Ale mám radost také z nováčka Mirka Dongrese. Má velikou vůli a snahu, rychle se učí, jeho současné 10. místo na světě je velmi slibné. To samé platí o našem novém sprinterském tandemu Buráň – Moravec. Naopak mne mrzí, že nemoc prakticky zastavila tandem Chyba – Moflar a nejsem nijak nadšený z nevýrazného výkonu Radima Pavlíka, který má na mnohem, mnohem víc, než v posledních dvou letech předvádí na vrcholných soutěžích. Náš tým má nyní krátké volno a už v příštím týdnu se začneme připravovat na náročnou letní část sezóny, jejímž vrcholem bude silniční mistrovství světa v Dánsku. Těším se na ten rok, máme silný tým.”

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu