České triatlonové špičky přezbrojují

10.3.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-03-10T12:01:28 --> <p>Filip Ospalý a Lukáš Kočař budou nově v sezoně 2011 sedlat kola Cannondale. Pro Filipa, nejlepšího českého triatleta posledních let, je to změna pouze částečná. Již v loňském roce pro Ironman 70.3 a bezhákové závody v Americe sedlal model Cannondale Slice Hi-Mod Ultimate. Nově k němu bude používat pro olympijský triatlon Cannondale Hi-Mod Sram Red, což je obdobné kolo, jaké používá v silniční cyklistice tým Liquigas Cannondale.<br /> </p>

Filip uzavřel dvouletý kontakt s Cannondale trvající do olympiády v Londýně a zařadil se tak mezi ostatní triatlonové špičky, podporované Cannondale jako Michael Weiss nebo zejména Chrissie Wellington.
Filip se momentálně připravuje na tréninkovém campu na Kanárských ostrovech, zpět v republice bude kolem půlky března. Filipa čeká náročná sezona. Začíná 10. dubna závodem v Miami na Floridě a měla by končit v půli října v Mexiku. Filip bude dělit svoji pozornost mezi Ironman 70.3 a olymijské distance.

Lukáš Kočař, nejlepší český triatlonový junior bude používat raketu jménem Cannondale Supersix Ultimate, jednu z nejlehčích sériových silniček vůbec. Kolo ve velikosti 56 cm se pyšní hmotností pouhých 5,1 kg! Lukáš po loňské vydařené sezoně, kdy obsadil 6. místo na Olympijských hrách mládeže v Singapuru míří ještě výše. Jelikož se jedná o jeho poslední sezonu mezi juniory, uvidíme, jakých výsledků dosáhne. Nicméně Lukáš přes zimu hodně zapracoval na svojí dosud nejslabší disciplíně, běhu.

Jak Filip, tak Lukáš, budou v letošním roce používat i novinku na našem trhu, zapletená karbonová kola Equinox. Oba dva mají i další dlouholeté společné sponzory, běžeckou značku New Balance a výrobce přileb a brýlí Uvex.

tz

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu