Andalucía Bike Race s českou účastí

1.3.2011
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-03-03T08:33:44 --> <p>V neděli ráno odstartoval ze španělské Córdoby první ročník bikového etapáku dvojic Andalucía Bike Race. V šesti etapách je na závodníky přichystáno 483 km s převýšením větším než 12 000 m. Termínem na přelomu února a března získali pořadatelé řadu špičkových závodníků, kteří se přijeli „rozjet" na začátku sezony. Startovní listině dominuje hvězdná dvojice Ralph Näf-José Antonio Hermida, ale mezi třiaosmdesáti dvojicemi nechybí ani čeští zástupci – Kristian Hynek a Pavel Boudný (Česká spořitelna – Specialized) a Martin Horák s Tomášem Vokrouhlíkem (BMC – Factor). Právě Martin Horák vám bude pravidelně přinášet zpravodajství z jednotlivých e­tap.</p>

Před akcí Ahoj, zdravíme z Malagy, respektive z Córdoby. Cesta nám začala 24. 2. ve 23.00 hod. Z Hradce do Mnichova na letiště a v 5.35 hod. přímo do Malagy. Přistáli jsme v 8.40, v hale už na nás čekala Viktorie, asi původně Švédka, naházeli jsme bagáž do auta a přesunuli se cca 150 km do Córdoby. Vše probíhalo naprosto hladce, až když jsem otevřel svou zamčenou tašku, vybafnul na mě papír s hlavičkou letiště Mnichov oznamující zabavení mých šesti pit stopů na opravu defeků. Nevím, jaký hacker mi otevřel tašku, ale aktuálně máme jen pumpu a duše. Odpoledne proběhl pokus sehnat v Córdobě bikeshop s bombičkami a pit stopy. Za čtyři hodiny jízdy po městě máme jednu bombičku. Paráda…

další přímé reportáže ze závodu čtěte zde

Jinak vše v pohodě – 25 stupňů, hotel čtyři hvězdičky, takže žádné stany a tak. Večer jsme usnuli jak mrtvoly. Zítra ověsíme kola nářadím a vyrazíme na snad normální trénink. Večer už dorazil Bouda s Oldou ze Sparkasse, trochu „žvejklí”, ale teplo jim náladu nekazí.

Ráno snídaně, podařilo se nám vstat až v 8.30 hod., jídlo na hotelu super… Kafe bylo fakt silné. Na trénink jsme vyrazili společně s dvojici Sparkasse, v 11.00 hod. už to bylo na krátký a krátký. Kousek jsme zkusili v terénu, samé bugry, klasika…tak uvidíme jak zítra. Zbytek tréninku byl jenom asfalt. Vypadá to tady jako na Kanárech – nahoru a dolů, nekonečné serpentiny, celkem 78 km za 3 hodiny a 1800 m výškových. Teď sedíme na jídle, obligátně „v kůži.” Prezentace je od 16.00 hod. a briefing od 20.00 hod. Pak už půjdeme chrnět.

První etapa Dnes první etapa – 78 km a 2200 výškových metrů. Ráno start v 8.30, od hotelu cca 6 km do města, tam čekalo dalších 1000 týpků na start maratonu po stejné trati. Pak další přesun 3 km, a pak ostrý start. Po 7 km první kopec, následně už jen kombinace singlu s kameny a různých cestiček, skalek, brodů. Nula přesunů, celkem jen dva kilometry asfalt! Prostě pravé bajky, žadný pole-rennen. V prvním berku to na mě bylo moc vostrý, tak jsem si vystoupil, Vokr na mě čekal… ani nic neříkal… zůstali jsme tak ve třetí skupině, před námi skupina Orbea, Olda s Boudou, Heras… Na třicátém kilometru jsme k nim dorazili. Vepředu byli jen „merida boys” a ten 🙂 Abslon – je tu jako host a má pouze VIP číslo, ale na výkonu to nic nemění. Ale v téhle skupině jsem jel jak na gumě a občas na pěkně dlouhé :-). Ještě na 65. km jsme ztráceli 30 vteřin na skupinu jedoucí o 2.-4. místo, ale to už jsem byl „vyškublej ze zástrčky” a bylo jedno, jestli je to 30 vteřin nebo 30 minut. Poslední kopec si moc nepamatuji, ale vůbec mi neseděl. V cíli jsem byl pěkně gumovej, ale Vokr je spokojený a nadšený z trati. Olda s Boudou to supr „dokmitli” na třetí figuře a to není vůbec špatné! Cíl byl asi 20 km od hotelu, tak nás transportovali na hotel, pak praní a tak… Kola máme někde v náklaďáku, přijede kolem 18. hod, pak je budeme muset zpacifikovat, teď tady ležíme v betli a klepem se na compexu. Já stihl i masáž od španělské masérky. Doufám, že budu mít zítra tak dobré nohy, jako byla pěkná :-). Posíláme pozdrav ze slunné Andalucie.

zdraví vás Martin Horák

PS: Ty vyfocené tretry byly před dneškem úplně nové! Vokr má ty svoje v podobném provedení.

Výsledky najdete zde

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu