Listopadový Twelve

13.12.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-12-13T10:49:08 --> <p>Listopadový díl Twelve nás vrací v čase jen o pár týdnů zpět, ale i to stačí, abychom ledovou realitu alespoň nakrátko vyměnili za barevný podzimní háj. V lesích nedaleko Turnova, kde si sovětská armáda hrávala na válku, teď si hrají úplně jiní bojovníci. Jejich zbraněmi jsou lopaty, krumpáče, pila, fantazie a nadšení. Kamera zastihla Michala na trailsech A51. Rok 2010 má na kahánku, tak ještě jedno polétání, pár posledních klopenek, než trailsy, fourcrossky a bikrosky skryje sníh a na několik dlouhých měsíců zima zažene bikery do tělocvičen, hal, posiloven… a na kurty!</p>

Pusťte dva závodníky na squashový kurt a chvíli je pozorujte. Zábava zaručena. Netrvá dlouho a z původně zamýšleného večerního pinkání si dvou kamarádů, se s rostoucí námahou vytrácejí prvotní legrácky. Tváře zvážní, údery získávají na razanci, pohyb po kurtu se zrychluje. Začínají si počítat skóre. A za chvíli se ti dva řežou hlava nehlava. Závodníci. 

A nebo posaďte dva závodníky na motorky. Vůbec nezáleží na tom, že motorkám chybí do dospělé velikosti ještě několik čísel, a že supercrossovou arénu nahrazuje dráha, která by v trávě nebyla vidět, nebýt vytyčená rezavými kamny, židlí a polštářem. Průběh bude na vlas stejný. Chvíli budou jen tak vrkat plynem, aby se za chvíli div nepřerazili. Michal a mechanik Krab. 

Cestou ještě odpovědět začínajícímu žurnalistovi na pár všetečných otázek a je tu čas na perlu podzimního společenského programu. Král cyklistiky. Snaha Českého svazu cyklistiky ocenit nejúspěšnější reprezentanty, se celá léta snaží vykročit z vlastního stínu. Neúspěšně, bohužel. Nedůstojná forma, zas a znova, sráží chvályhodnou myšlenku na kolena. Podstatným ale zůstává, že toto byl pro české bikery dosud vůbec nejúspěšnější rok, k čemuž Michal Prokop přispěl nejen svým bronzem z mistrovství světa. 

(tz)
foto: Rob Trnka

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu