Zachraňte ČeMBu

9.12.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2011-01-12T23:18:08 --> <p>Členové České mountainbikové asociace dostali do svých mailových schránek výzvu k pokusu o její zachránění. Vzhledem k tomu, že se zdá, že schůze ČeMBy proběhla tuto neděli protiprávně, rozhodně nikoliv v souladu se stanovami, nikoliv podle připraveného programu a rozhodně ne v souladu s dobrými mravy, je žádost adresovaná výkonnému výboru 1/3 členů nejpříjemnějším a velmi smírným krokem k narovnání situace a zachránění ČeMBy. Pod inicicativou je podepsán Václav Volráb, který si získal značné renomé svou aktivitou "Kola nakřivo. Kdo se chce k výzvě připojit a je řádným členem ČeMBY na rok 2010, může tak učinit, aniž obdržel níže kopírovaný mail, stačí jen zaslat podle pokynů mail na adresy členů výkoného výboru, kteří jsou ze zákona povinni svolat novou členskou schůzi.</p>

Ahoj,

rad bych Te oslovil touto vyzvou k zachrane obcanskeho sdruzeni CeMBA. Verim, ze ti take neni jeji osud uplne lhostejny a predevsim jiste citis nutnou potrebu existence podobne organizace hajici zajmy bikeru.

V nedeli 5. prosince probehla v Brne clenska schuze, jiz vykonny vybor vyuzil ke zruseni asociace. Dle meho nazoru byl tento krok nezodpovedny vuci cele clenske zakladne a nedomnivam se, ze by je mandat, s kterym byli do VV zvoleni, k tomuto kroku opravnoval. Mohu rozumet jejich nechuti dale se podilet na vedeni CeMBA ci jakymkoliv jinym pohnutkam. Pokud ovsem nechteli dale ve sve praci pokracovat, meli tento zamer predem zverejnit, aby mohli clenove zareagovat a nedostala se cela situace az do tak vynuceneho patu – my dale nepokracujeme a protoze nejsou zadni kandidati, tak CeMBA musi skoncit.

CeMBA se nyni ocitla ve velmi slozite situaci. Jsem si jisty, ze vetsina clenu s nastalym stavem nesouhlasi a preje si zachovani CeMBA. Rozhodl jsem se o to jeste pokusit a zvratit beh udalosti. Dokazat to mohu ale jen spolu s Tebou, kteremu opravdu zalezi na podminkach pro jezdeni na horskem kole a spolu s Tebou, kteremu vadi ocividne nepravosti. Jednim z nastroju, jak zruseni asociace zabranit je svolani mimoradne clenske schuze. O to se chci pokusit a o pomoc ci prispeni v tomto smyslu Te zadam, prosim.

Mimoradna clenska schuze muze byt svolana na zadost 1/3 clenu (viz. stanovy), muze se to tedy podarit, ale jen a pouze za Tveho prispeni. Casu, ktery bohuzel hraje proti nam a rozhoduje v neprospech CeMBA, je zoufale malo. Pokud nesouhlasis se soucasnou situaci, zasli, prosim, nize uvedeny text. Nejlepe obratem.

text:

Jako clen obcanskeho sdruzeni CeMBA zadam vykonny vybor o neodkladne svolani mimoradne clenske schuze sdruzeni, na jejimz programu bude:
1. Prezentace a schvaleni zpravy o cinnosti, vcetne zpravy ucetnictvi a stavu majetku
2. Schvaleni planu cinnosti a hospodareni
3. Volba do organu sdruzeni

+ podpis, rodne cislo nebo datum narozeni (jako u prihlasky clena CeMBy)

zasli v kopiich mailem na adresy clenu VV: cemba@cemba.cz, vybor@cemba.cz, tomas.kvasnicka@cemba.cz, max.halata@cemba.cz, martin.krahulik@cemba.cz, ales.hnyk@cemba.cz, rostislav.skopal@cemba.cz
a jednu kopii pro scitani nam na zachranme.cembu@gmail.com

Jakekoliv pripominky, dotazy, rady ci podporu privitam take na uvedenem mailu zachranme.cembu@gmail.com

 

Myslim si, ze jakkoliv je CeMBA v ocich bikerske verejnosti, predevsim diky vnitrnim rozporum, zdiskreditovana, stale muze uspesne hajit zajmy bikeru na poli bikove advokacie, byt platnym partnerem jednani pro organy statni spravy a dalsi subjekty a slouzit nam vsem. Verim, ze to muzeme jeste dokazat, minimalne se o to musime pokusit.

Dekuji a drzme si palce, abychom opravdu meli kde jezdit. Postavme dalsi cinnost sdruzeni na tom, co nas spojuje a na cem by nam vsem melo i primarne zalezet.

Vaclav Volrab a clenove CeMBA, kterym neni jeji dalsi osud lhostejny

————————————————————————————————————-
Vaclav Volrab
– spoluautor iniciativy za zachranu bikovani na Krivoklatsku (www.kolanakrivo.cz), clen CeMBA od 2008

Vice informaci o schuzi naleznes na http://zachranme-cembu.blogspot.com

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu