Kreuziger si zvyká na nové kolo

16.11.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-11-16T14:59:58 --> <p>Nejen dres, ale také materiál mění před nadcházející sezonou náš nejúspěšnější silničář Roman Kreuziger. Jeho nový zaměstnavatel, kazašská stáj Astana, nakonec zůstal jedním ze tří týmů prominentního seriálu Pro Tour (od sezony 2011 UCI World Tour) sponzorovaných značkou Specialized. A setrvává také u komponentů Sram, což je pro Romana další významná změna. Během svého pětiletého působení v Liquigasu používal díly Campagnolo, z toho poslední čtyři sezony na rámech Cannondale (první rok Bianchi). Nyní se stal jednou z tváří jiné americké značky Specialized.</p>

Nové kolo Specialized Tarmac SL3 dorazilo Kreuzigerovi již před dvěma týdny, ale dočasně zahálelo v garáži. Neboť Roman právě pobývá u rodičů v Plzni, premiéru si na něm odbyl na západočeských silnicích. „Mám teď sice volno a po kriteriu v Mexiku a dovolené v Cancúnu jsem na kole neseděl. Ale teď o víkendu, kdy bylo krásně a skoro dvacet stupňů, uprostřed listopadu neuvěřitelné počasí, mi to nedalo a na novém kole jsem vyrazil na švih společně s tátou, Frantou Raboněm i jeho otcem.”

Také další český profesionál z týmu HTC-Highroad přechází na Specialized, ale teprve na něj čeká a na vyjížďce se tak Raboň objevil ještě v sedle Scottu, zatímco Kreuziger má na kontě prvních 160 kilometrů na novém bicyklu.

Kreuziger Specialized

„První pocity jsou pozitivní. Ono samozřejmě není jednoduché, když si po čtyřech letech musím zvykat na nový materiál, tím spíš, že přecházím z Campagnola na Sram, ale je to o zvyku. Za tři čtyři tréninky už budu v tom a s kolem se sžiju. Připravili mi ho přesně na míru podle parametrů, které jsem jim dodal, doma jsme to už jen jemně doladili. Co se týče rámu, je ještě brzy na nějaké podrobné hodnocení, ale tato kola jsou všechna na obrovské úrovni a Specialized je absolutní špička. Nuance jsou malé, ale až pojedu těžké dlouhé tréninky nebo intervaly, tak se pozná, jak kolo pracuje pod opravdovou zátěží. Mám na něm karbonová kola Zipp 404 a galusky, celkem pohodlná kombinace. Zatím jsem velmi spokojený,” pochvaluje si Roman, který se silničkou dostal i horské kolo stejné značky. „Na něm jsem ještě neseděl, ovšem i na to určitě brzy dojde.”

První týmové soustředění Astany a setkání s novými kolegy čeká Kreuzigera od 29. listopadu do 4. prosince v italském lázeňském středisku Montecatini Terme.

Text a foto: Kamil Hofman

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu