Vzniká největší evropská série MTB maratonů

16.11.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-11-16T09:16:31 --> <p>Na maratonce se chystá zajímavá europecka. Seriál Rocky Mountain Bike Marathon s maratony na Gardě a ve Willingenu se připojil k MarathonMan-Europe. Pro dosavadní účastníky seriálu MarathonMan-Europe to znamená, že k maratonům v Jablonném v Podještědí, Bad Goisernu a Seiffenu přibývá ještě jeden závod v Itálii a druhý v Německu. Vzniká tak největší evropská série MTB maratonů.</p>

Novinka v seriálu maraton v Rivě na břehu Gardského jezera je tradičním úvodem do sezony. Velký cyklistický veletrh i festival a atraktivní trasy mezi 53 a 105 kilometry čekají na bikemaratonce z celého světa. Druhou novou zastávkou se stává Willingen na severozápadě Hesenska. Na výběr jsou okruhy o délkách 51, 95 a 122 kilometrů. Srdcem celé akce je bikový festival s dvěma sty vystavovateli, kteří každoročně nalákají třicet tisíc návštěvníků. „Spojení seriálů je logickým krokem, protože závody v Seiffenu a Bad Goisernu byly beztak součástí obou,” říká Albrecht Dietze z Erzgebirgs-Bike-Marathonu, který MarathonMana v roce 2002 založil.

„Rozšířením seriálu reagujeme na přání mnoha našich stálých účastníků. Chceme jim tedy nabídnout další rozšíření obzorů. Pro ty, kteří chtějí zůstat u současného modelu, se nic nemění. Kdo si chce vyzkoušet nové závody na jedněch z největších cyklistických festivalů v Evropě, mají možnost právě teď. Výhodou účasti je i to, že se zájemci mohou přihlásit do seriálu jen jednou na oficiálních stránkách MarathonMana, zaplatí startovné v Česku, a automaticky jsou zařazeni do startovních listin všech zvolených závodů. O nic jiného se pak už nemusí starat, jen se na místě odprezentovat,” dodává Radek Patrák, předseda Pakli sport klubu a ředitel Malevil Cupu, třetího závodu MarathonMan-Europe 2011.

Do celkového pořadí série se počítají tři nejlepší výsledky. Účastníci si tedy mohou naplánovat závody dle svého zájmu a času. Vybrat si lze všech pět, čtyři, nebo jen tři, což je minimum. Pro účastníky zůstávají všechny výhody jako dosud, to znamená dres zdarma, zahrnutí do celkového hodnocení a velice výhodné startovné pro včas a předem přihlášené.

zvýhodněné startovné 3 maratony – 99 eur 4 maratony – 129 eur 5 maratonů – 145 eur

Termíny závodů 1. 5. 2011 Rocky Mountain Bike Marathon, Riva del Garda (ITA) 11. 6. 2011 Rocky Mountain Bike Marathon, Willingen (GER) 18. 6. 2011 Malevil Cup, Jablonné v Podještědí (CZE) 16. 7. 2011 Salzkammergut Trophy, Bad Goisern (AUT) 7. 8. 2011 Erzgebirgs-Bike-Marathon, Seiffen (GER)

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu