Kulhavý podle očekávání poprvé Králem cyklistiky

12.11.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-11-15T11:14:43 --> <p>Kdy jindy by měl v anketě Král cyklistiky organizované Českým svazem cyklistiky vyhrát XC biker než právě letos a kdo jiný než držitel historické stříbrné medaile z mistrovství světa, premiérového vítězství v závodě Světového poháru, zlata z mistrovství Evropy a jednička na světovém žebříčku. To byl očekávaný scénář 46. ročníku ankety. Trofej skutečně získal Jaroslav Kulhavý, ale konkurenci měl rovnocennou.</p>

Sedmé vítězství cyklokrosaře v historii ankety nepřidal Zdeněk Štybar, přestože těžko mohl v sezoně dosáhnout víc. Ani titul mistra světa a vítěze Světového poháru v cyklokrosu mu na prvenství nestačil. On sám ale v nedávném rozhovoru pro časopis Velo prohlásil: „Nedělám si žádné iluze v anketě o sportovce roku a bez přehnaných nadějí nevzhlížím ani ke Králi cyklistiky, byť jsem mistrem světa a vyhrál jsem, co se dalo. Jarda Kulhavý letos dosáhl vynikajících výsledků a je vicemistrem světa v olympijské disciplíně, takže počítám s tím, že titul získá on.”

Byla to slova prorocká, Kulhavý je po Michalu Prokopovi (2006) teprve druhým bikerem, který ocenění získal, a mezi jezdci cross-country vůbec prvním. Na trofej nedosáhl ani další letošní mistr světa, fourcrossař Tomáš Slavík, jeho kolegyně, medailistky z MS Jana Horáková a Romana Labounková, či úspěšní dráhaři Bláha, Hochmann, Kadlec, Dostál a Ptáčník, nebo dosavadní držitel tří titulů Roman Kreuziger. Slavíka alespoň může těšit vítězství ve fanouškovské anketě o nejoblíbenějšího cyklistu, Miss cyklistiky se stala silničářka Sparty Praha Katarína Hranaiová.

Nového Krále cyklistiky mohou spatřit diváci v letošní cyklokrosové premiéře již v dresu Specialized Factory Teamu o víkendu na domácích cyklokrosových tratích, v sobotu v pohárovém podniku v Kutné Hoře nebo v nedělním Pražském cyklokrosu (více zde). Projet se s čerstvou Miss cyklistiky zase budou mít cyklisté, kteří se zúčastní tradičního sobotního bikového tréninku v Rokycanech (v 9 h., sraz na Železné).

(kh) Foto: Tomáš Kubát a AC Sparta Praha

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu