Elektronické Campagnolo! No konečně…

27.10.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-10-27T10:29:48 --> <p>Campagnolo si se svými příznivci pohrávalo jako kočka s myší. V novodobé historii silničního elektronického řazení bylo první, kdo elektronickou sadu začal veřejně testovat, pak se ale nechalo předstihnout Shimanem a vsadilo na 11 pastorků kazety coby hlavní tahák své produkce.</p>

Kdo s napětím očekával, že italský výrobce komponentů zveřejní dlouho očekávané elektronické řazení na zářijovém Eurobike, byl opět zklamán. A přece se ledy pohnuly, a to stylově na oficiálním představení dalšího ročníku italského národního klenotu, Giro d´Italia. Zde spolu s oznámením oficiálního partnerství závodu se značkou Pinarello, která nahradila jednoho ze sponzorů, značku Cervélo, byla představena speciální limitovaná edice modelu Dogma a na ní, světe div se, jaksi mimochodem právě elektronické Campagnolo. Dokonce je již známo, který tým bude jako jediný privilegovaný moci tuto sadu v příští sezoně používat. Bude jím španělská ekipa Telefonica Movistar postavená na základech letošního Caisse d´Epargne.

Z dostupných informací víme, že pracovní název je Campy Tech Lab. Kromě součástí, jako je baterie pod košíkem nebo malá krabička pod řídítky určená pro seřízení, které jsou podobné konkurenčnímu Shimanu, je zde i jasný vlastní podpis. Tím je konstrukce pák, jež využívají poplatně dosavadnímu provedení ovládací prvky pod brzdovou pákou a z vnitřku těla páky. Zde je pouze nahrazeno tradiční odřazovací tlačítko tvarově přepracovaným spínačem. Ten je usazen o trochu níže, než je u mechaniky zvykem. S dalšími informacemi však Italové dost šetří, na technické detaily si tedy musíme ještě chvíli počkat.

Eda Pinkava

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu