Pražské cyklozvonění 2010

9.9.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-09-09T10:26:45 --> <p>Velká cyklojízda po pražských cyklostezkách a cyklotrasách se bude konat v neděli 19. září, na ni naváže zábavné odpoledne na Císařské louce. Přidejte se k pelotonu, který dopoledne vyrazí z různých míst Prahy! Trasa i tempo jsou voleny tak, aby se jich mohly zúčastnit i děti. </p>

Na organizaci spolupracují městské části Praha 11, 12, 13, 4, 5, Slivenec a Libuš, společně s Nadací Partnerství. Peloton „žlutých triček” se sjede na zábavné odpoledne na Císařské louce v Praze 5. Tady na účastníky akce čeká zajímavý program pro celou rodinu. Účastníci se mohou těšit na školu bezpečné jízdy po Praze, plavbu dračích lodí po Vltavě nebo na ukázku hasičské techniky. Na místě bude k dispozici technik pro opravu nebo seřízení kol zdarma. Děti si budou moci zaskotačit na dětském hřišti s prolézačkou ve tvaru lodi, na pavoučí síti či zaskákat si na trampolíně. Na několika stanovištích se dozvědí více o přírodě, zkusí poznat zvířecí stopy, uloví si rybičku nebo si mohou sami vyrobit zvířátko v rámci některé z výtvarných dílen. Program je určený pro děti i dospělé ve věku od 2 do 99 let.

Nakonec se všichni účastníci společně pokusí udělat nový rekord ve zvonění na cyklistický zvonek.

Cyklojízda pro rodiny s dětmi je součástí „Evropského týdne mobility” v Praze. Cílem akce je představit obyvatelům a návštěvníkům Prahy bezpečné cyklotrasy, které lze využít ke každodenním cestám do práce i do školy a upevnit partnerství mezi jednotlivými městskými částmi a Nadací Partnerství při realizaci cyklostezek a cyklotras v Praze.

Na akci je možné dorazit také pěšky z tramvajové zastávky Lihovar (tram 12, 14, 20), případně ze zastávek přívozů (trasa P3 nebo P5, zastávka Lihovar či Císařská louka). Trasa od zastávek MHD bude vyznačena.

Program Pražského cyklozvonění 2010

Dopoledne
Cyklojízda pro rodiny s dětmi a všechny příznivce cyklistiky, která startuje od 9:30 do 10:30 hodin z různých koutů Prahy. Cílem je sportovně-rekreační areál na Císařské louce v Praze 5, kam cyklisté dorazí kolem jedenácté hodiny. [ Místa a časy odjezdů ]

Odpoledne

  • Kde: Praha 5, sportovně-rekreační areál na Císařské louce
  • Kdy: 11.00 – 18.00

Co je pro vás připraveno:

  • Poradna pro jízdu do práce nebo do školy na kole – na místě budou k dispozici redaktoři serveru prahounakole.cz doporučí nejvhodnější trasu pro pravidelné cesty Prahou na kole.
  • Cyklistická dílna – servis kol zdarma, poradna (účastníci zaplatí pouze použitý materiál).
  • Škola bezpečné jízdy po Praze – základní pravidla pro bezpečnou jízdu na kole, zdobení kol reflexními materiály, mapy pro cyklisty, novinky v pražské cyklodopravě.
  • Výtvarné dílny.
  • Projížďka na dračích lodích po Vltavě.
  • Ukázka a vyzkoušení hasičské techniky.
  • Dětské hřiště s pískovištěm, trampolíny, pavoučí síť, chůdy, skákání v pytli.
  • Toulky přírodou – lovení rybiček, hlasy vodních živočichů, lesní zvěř a jejich stopy, dřevěné skládačky listů, hledání lesních plodů, poznávání přírody podle smyslů.
  • Farmářské tržiště – prodej biopotravin a dětské výživy.
  • Místa a časy odjezdů na http://www.cyklozvoneni.cz/trasa-jizdy/

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu