Tatarkovič mistrem ČR ve fourcrossu

6.7.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-07-06T12:21:17 --> <p>Mladá Boleslav hostila o víkendu Český pohár a následně M-ČR ve fourcrossu. Oba závody vyhrál Kamil Tatarkovič, jezdec týmu Scott FDF Team a spolupracovník časopisu Velo. Přinášíme jeho krátkou reportáž z obou akcí a gratulujeme!</p>

Závody se konaly na dráze v Mladé Boleslavi. Český pohár i M-ČR zažily na této dráze premiéru a podle mě se obě měření sil vyvedla dobře. Dráha byla celkem zábavná s pár pěknými skoky a v kombinaci s prachem nebyla zrovna nejjednodušší, protože to místy dost klouzalo. A další věcí, která závodění a vůbec jakýkoliv pohyb hodně komplikovala, byly tropické teploty přes 30 stupňů.
V sobotu se po tréninku spustil druhý podnik Českého poháru ve 4X. První závody v Praze jsem kvůli závodění v USA nestihl, takže to byla moje letošní česká premiéra. V kvalifikaci jsem udělal před cílem jednu větší chybu a skončil jsem druhý. Vyřazovacími jízdami se mi podařilo probojovat se do finále, kde jsem od startu odjel nejrychleji. Neměl jsem však vnitřní dráhu, a tak jsem si raději přibrzdil a do první zatáčky najížděl druhý. V ní se mi však podařilo dostat se na prvním místo a to jsem udržel až do cíle. Bylo z toho vítězství v závodě Českého poháru.
Ani v neděli počasí nepolevilo a čekal nás další závodní den v tropickém vedru, tentokrát to však byla bitva o dres mistra republiky. V kvalifikaci jsem nepatrně změnil stopu a podařilo se mi dráhu sjet pocitově lépe než předchozí den. I tentokrát to však bylo druhé místo. Postupovací jízdy jsem všechny vyhrál a postavil jsem se na start finále. Start mi ovšem vůbec nevyšel a na první rovince jsem nepatrně ztrácel. Průjezd první zatáčky se mi ale opět povedl, dostal jsem se do vedení a i v neděli jsem projel cílem jako první a stal se poprvé v životě mistrem republiky. Druhých a třetích míst mám za těch několik let závodění spoustu, ale titul mi vždy uniknul, tak jsem byl rád, že se to letos podařilo. Na druhém místě dojel Michal Prokop, třetí Michal Maroši a čtvrtý Lukáš Měchura.
Kamil Tatarkovič
Foto: Kačka Kubaschová

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu