Szurkowski opět vítězný

8.6.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-06-07T16:05:47 --> <p>Někdejší polský reprezentant při deštivých okruzích, avšak za mohutné podpory diváků, za sebou tentokrát v závodě legend nechal loňského vítěze Petra Matouška. Bronz vybojoval Petr Hladík. „I když jsme už někteří dost silní pánové, tahle setkání nám dávají hroznou chuť a radost. Je perfektní, že se po loňsku začala vytvářet nová tradice," dodal Petr Matoušek.</p>

Vrcholem „cyklistického” dne v Hradci Králové byl závod legendárních cyklistů. Pořadatelé tentokrát přivítali také čtyřnásobného vítěze Závodu míru Poláka Ryszarda Szurkowského. Ten jim vzácné pozvání oplatil vítězstvím v tvrdém souboji snad nestárnoucích bardů. „Dnes už to samozřejmě není to závodění, jako kdysi. Je to zábava, ale i když je každé vítězství vždycky velmi příjemné, letos nemůže zastínit tu radost, že opět potkávám chlapy, se kterými jsem dříve soupeřil opravdu na ostří nože. Fakt ale je, že se všemi jsme byli a stále jsme kamarádi, i když jsem řadu z nich viděl i po třiceti letech,” usmál se svěže Szurkowski, který má na svém kontě třináct etapových vítězství na legendárním Závodě míru.

V hlavní kategorii německý sprinter Schulze tentokrát nenechal nic náhodám a získával cenné body v průběhu celého závodu. „Je to těžké kritérium, samá zatáčka a ke konci začalo lehce pršet, takže jsem musel jet víc opatrně, aby mi někde na kostkách zbytečně třeba nepodklouzlo kolo. Věděl jsem, že se nemohu spoléhat na poslední zatáčku,” poznamenal zkušeně André Schulze z PSK Whirlpool-Author.
Schulze se nemýlil. Mistrovi světa z omnia Kaňkovskému totiž tentokrát nakonec nepomohlo ani vítězství v dvojnásobně hodnoceném závěrečném sprintu. Se čtyřiapadesáti body tak o pouhé dva zaostal za vítězným Schulzem. Dva papírová favorité tak nezklamali a jasně potvrdili, proč už na samém začátku nikdo nepochyboval, že se souboj bude odehrávat právě mezi sprinterskými esy týmů z Whirlpoolu a Dukly. Další jezdci startovního pole výrazně zaostali. Třetí Ondřej Zelinka z týmu Fanflash Nutrixxon vybojoval sedmatřicet bodů. „Jednoduché vítězství to rozhodně nebylo. Člověk musel stále počítat a nenechat nic náhodě. Z těch spurtů už mi pěkně tuhly nohy, ale je to má parketa a jsem rád, že vítězství tentokrát zůstalo doma,” dodal spokojeně Schulze.

Výsledky

Elite: 1. André Schulze (Ger) PSK Whirlpool-Author 56, 2. Alois Kaňkovský (Cze) ASC Dukla Praha 54, 3. Ondřej Zelinka (Cze) 37, 4. Matthias Friedemann (Ger) oba Team Fanflash Nutrixxon 31, 5. Vojtěch Hačecký (Cze) Atlas Personal 21.
Legendy: 1. Ryszard Szurkowski, 2. Petr Matoušek, 3. Petr Hladík, 4. Dušan Zeman.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu