Potkali se na Tourmaletu

3.6.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-06-03T09:29:02 --> <p>Alberto Contador ukončil čtyřdenní prohlídku pyrenejských etap, které by měly být rozhodující pro vývoj letošní Tour de France. Zajímavé je, že se na vrcholu Tourmaletu setkal s bratry Schleckovými z týmu Saxo Bank, kteří na něj vystoupali z opačné strany a informovali o tom, že další z pyrenejských velikánů L'Aubisque je pro dopravu uzavřen.</p>

Společnost dělala Contadorovi sedmička týmových spolujezdců z Astany ve složení Fofonov, Tiralongo, Noval, Navarro, De la Fuente, Hernandez a Pereiro, z nichž by měli vygenerovat nejsilnější pomocníci pro obhajobu vítězství v Tour. „Tyto čtyři dny v Pyrenejích rozhodnou letošní Tour – Ax 3 Domaines, Palhieres, Bales, Tourmalet a L’Aubisque a čtvrtý den znovu Tourmalet zlomí i silné jedince.“ Řekl Contador a dodal, že tato Tour bude o mnoho těžší, než ta loňská.

Po jarních klasikách si dal deset dnů odpočinek úplně bez kola. Následovala prohlídka etap Tour, která pokračuje ještě najížděním alpských stoupání, poté následuje rozjetí při Dauphiné Liberé. „Veškerá příprava probíhá podle plánu a mám pro přípravu vše, co potřebuji“ rozptýlil obavy z dalších finančních potíží týmu.

(mr)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu