300 cyklistů z Vodafonu vyráží na charitativní jízdu z Prahy do Düsseldorfu

1.6.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-06-01T14:53:13 --> <p>Přes tři stovky dobrovolníků, převážně zaměstnanců Vodafonu, dnes vyráží na charitativní cyklojízdu z Prahy do Düsseldorfu. Do Prahy se sjedou ze 13 zemí a během osmi dnů ujedou na kole téměř 900 kilometrů, aby v rámci akce Global Biking Initiative podpořili charitativní projekty ve 13 zemích. Cyklojízdě předcházela finanční sbírka, v níž se během několika měsíců podařilo na charitativní aktivity ve 13 zemích nasbírat téměř 200 tisíc euro. V ČR Vodafone podpoří handicapované jezdce z týmu Redbikes. Společně s Nadací Vodafone jim věnuje přes půl milionu korun.</p>

„Snažili jsme finanční prostředky získávat kreativní a zábavnou formou a přitom se s dárci více osobně poznat. Kromě lidí z Vodafonu se do sbírky zapojili naši obchodní partneři, rodinní příslušníci a kamarádi zaměstnanců firmy. Výrazně nám k dosažení cílové částky pomohla Nadace Vodafone ČR,” uvedl Marek Šoltys, ředitel rozvoje obchodu ve Vodafonu.

„Vybranou částku jsme se rozhodli pro tým Redbikes zdvojnásobit. Jsme rádi, že jim dnes můžeme předat symbolický šek v hodnotě přes 250 tisíc korun, který umožní zapojit další handicapované sportovce do týmu Redbikes. Pokračujeme tak v našem dlouhodobém plánu uplatňovat princip svépomoci a odbourávat bariéry, bránící seberealizaci motivovaných lidí,” uvedla Inga Kaškelyte, ředitelka Nadace Vodafone ČR.

Projekt Redbikes vznikl z iniciativy zaměstnanců Vodafone ČR. Ti si v rámci akce Global Biking Initiative zvolili podporu skupiny handicapovaných sportovců s vážným omezením hybnosti, kteří závodí na speciálně upravených kolech, tzv. „handbikes“ a společně založili Redbikes. Více informací o Redbikes na www.redbikes.eu a o Global Biking Initiative na www.gbi-ev.de.

Nadace Vodafone ČR vznikla v roce 2006 a je financována skupinou Vodafone a společností Vodafone Czech Republic. Podle výše rozdělovaných příspěvků se Nadace Vodafone řadí mezi top pět firemních nadací v ČR. Za dobu své existence rozdělila přes 50 milionů Kč mezi více než 300 projektů.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu