Okoloolomouce pro Hrušku

25.5.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-05-25T11:09:55 --> <p>Bláto, slunce, déšť a dřina. Tak by se dal charakterizovat již čtvrtý podnik série Cyklomaraton Tour 2010, který letos premiérově zavítal na Svatý Kopeček u Olomouce. Pravidelní účastníci a pozorní bikeři si určitě všimli, že letos takové podmínky provázely všechny dosavadní závody.</p>

Poutní místo Svatý Kopeček a lesy byly ideálním prostředím pro stavbu náročné, ale krásné trati o délkách 31 a 56 km, a i díky náročnému profilu a ještě náročnějším podmínkám se jednalo o skutečný závod horských kol se vším všudy, a tedy i s hromadou bláta. Vítězem hlavního závodu se stal Jan Hruška, který za to vzal 10 km před cílem a druhému v cíli Marku Rauchfussovi ujel o 20 minut. Mezi ženami nenašla přemožitelku Lenka Bulisová.
I v areálu, kde byl start a cíl závodů, bylo znát, že tu několik dní velmi intenzivně pršelo. Na své si tedy přišli i děti všech věkových kategorií, které si užily tu pravou závodní atmosféru před startem hlavního závodu. Závod Tygříkův pohár odstartoval v deset hodin dopoledne a na startu se sešlo téměř tolik dětí jako jejich dospělých kolegů na kratší trati o délce 31 km. V půl dvanácté však byl odstartován hlavní závod dne, jehož trasa provedla účastníky nádherným prostředím přírodního parku Údolí Bystřice. Nechybělo na ní vůbec nic – technické úseky po pěšinkách, rychlé sjezdy, výjezdy prověřující kondici a po třech týdnech intenzivního deště a povodních, které se konkrétně této oblasti naštěstí vyhnuly, se muselo počítat i s již tolikrát skloňovaným blátem.
Po startu, konkrétně ve stoupání z Hluboček se projevila obtížnost trati a na špici se utvořila čtyřčlenná skupina, kterou táhla dvojice Honza Hruška a Ondra Fojtík (oba Volvo Auto Hase) a stíhali je Marek Rauchfuss (Scott Cycling Team Kolín) s Nikolou Ivanovem (TJ Baník Ostrava). Tato vedoucí skupina si záhy vybudovala bezpečný náskok a vydržela v tomto složení až do nájezdu do druhého kola. Na stejném místě se však začala v druhém kole dělit i tato čtveřice a bylo jasné, že závod se rozhodne mezi silnějším z dvojice Hruška-Rauchfuss, kteří Fojtíkovi s Ivanovem ujeli.
Mezi ženami byla nejlepší Lenka Bulisová (4ever-Cyklo Bulis) a hned za ní dojela Irena Berková. Třetí v kategorii skončila Alžběta Havlasová (HIBIKE.CZ).
Závodilo se samozřejmě i na kratší trati o délce 31 km, kde vyhrál Martin Fusek a mezi ženami desátá celkově Barbora Machulková.

Cyklomaraton Tour pokračuje 6. června svým největším závodem RWE Okolohradce.
(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu