Velké lety na Lipně

12.5.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-05-12T15:56:02 --> <p>Mezinárodní slopestyle/dirt jump contest FRBikes Big Air Lipno 2010 situovaný v krásném prostředí na břehu lipenského jezera proběhne 12. 6. v Bikeparku Lipno. Součástí programu bude také první neoficiální mistrovství republiky v tzv. pumptracku.</p>

Za akcí stojí českobudějovičtí pořadatelé z FRbikes, jež mají na svém kontě akci Kozzy Style.

V případě FRbikes Big Air se jedná o logické spojení velkého bikového svátku s pružně se rozvíjejícím bikeparkem se skvělou infrastrukturou, vybaveností a potřebnými službami v krásném prostředí na břehu lipenského jezera. Lipno nad Vltavou je frekventované turistické centrum velmi oblíbené u českých i zahraničních rekreantů.

Přímo u parkoviště bikeparku vyroste kvalitní slopestyle/dirt jump trail evropské úrovně. Tato strategická poloha v těsném sousedství centra Lipna nad Vltavou zajistí skvělou dostupnost, dostatečné parkovací kapacity a veškeré potřebné zázemí pro jezdce i fanoušky a přiláká i náhodné diváky, o které nebude v této turistické oblasti nouze.

Kvalitní překážky obří velikosti umožní jezdcům předvést tu nejlepší show: startovní drop 2 a 3,5 m, 2× dirt jump 7–9 m, step down. Závod bude koncipován pro dvanáct pozvaných pro-riderů, které v závodě doplní pět nejlepších z otevřené kvalifikace. Přihlášky budou možné pouze emailem do 1. května na adresu schwara@frbikes.cz – předmět: Big Air Lipno. Svou účast už potvrdili rideři jako Kuba Vencl, Henrik Tafel, Damjan Sirišky, Kuba Kalina, Robin Specht, Láďa Klauz a další. Ve hře je ještě pár jmen evropského formátu.

Dalším bodem sobotního programu bude pumptrackové neoficiální mistrovství republiky!

MČR Pump Track 2010
Sobota 12. 6. 18–20 hod
Elitní dirt, fourcross a DH jezdci se poprvé v historii utkají na jedné pumptrackové trati o titul Mistra České republiky a pricemoney 5000 Kč.
Formát závodu: Pět okruhů na pumptracku na čas. Tato originální akce slibuje divákům zábavnou a v rámci České republiky jedinečnou podívanou, probíhající v uvolněné podvečerní atmosféře. Pumptrack je hit posledních bike sezon. Jedná se o malý okruh, kde se jezdec pohybuje a zrychluje jen „pumpováním“ hliněných boulí a agresivním projížděním klopených zatáček. Na neděli je pak připraven photo a video shooting s přítomnými hvězdami na nových trailech lipenského bikeparku.
Aktuální informace najdete na webu www.frbikes.cz.

Připojené video

(rh)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu