Cyklo Le Mans 24 hodin aneb na kole bez řevu motorů

28.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-28T10:53:02 --> <p>Nejstarší středoevropská silniční týmová čtyřiadvacítka, jak je závod Cyklo Le Mans 24 hodin honosně nazýván, letos oslaví plnoletost. Připočteme-li k tomu rozšíření o novou kategorii jednotlivců a přidáme-li i elektronickou časomíru, určitě se mají závodníci na co těšit.</p>

Léty prověřený třináctikilometrový okruh se táhne mezi obcemi Šaratice, Milešovice a Otnice mírně zvlněnou krajinou s převýšením 75 metrů. Dostatečně dimenzované zázemí a možnost kempování přímo vedle trati v prostoru startu a cíle přidává závodu na atraktivitě. Zejména noční atmosféra s povzbuzováním patří mezi nezapomenutelné zážitky. Podle předběžných přihlášek to letos opět vypadá na mezinárodní účast česko-slovensko-maďarskou. Mezi letošní lákadla můžeme zařadit účast české ultramaratonkyně Hanky Ebertové. Účastnice amerického RAAM a slovinského RAS tak přijede okusit i českou vytrvalostní legendu mezi závody. Tentokrát však bude startovat v týmové kategorii.

Rekord závodu v kategorii týmů známe. Tým Severní vítr dokázal ujet 833,38 kilometrů za 24 hodin. Kdo však bude prvním z jednotlivců a jak vysoko nasadí laťku, na to si musíme počkat do poloviny září. Pro ty ze vzdálenějších míst nebo ty, kteří chtějí ještě doladit formu a odzkoušet okruh, je umožněn příjezd už v pátek 10. 9. od 17 hodin. Je taktéž možno provést registraci a v pohodě si užít večer před tím, než to vypukne. V sobotu 11. září 2010 v 11:00 hod vše začne naostro klasickým „lemanským” způsobem.

Veškeré info můžete najít na www.volny.cz/lemans.

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu