Saganovi chyběla vteřina do žluťáku

28.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-28T10:08:48 --> <p>Prolog etapového závodu Okolo Romandie vyhrál úřadující italský šampion Marco Pinotti před slovenským mladíčkem Peterem Saganem o pouhou vteřinu. Sagan ztrácel hlavně v zatáčkách 4,3 km dlouhého úvodu tohoto prestižního etapáku. Roman Kreuziger dojel osmý se ztrátou sedmi vteřin.</p>

Pinotti věří, že by tentokrát mohl udržet celkové vítězství, už před dvěma roky byl v celkovém hodnocení Romandie třetí a letos se cítí obzvlášť silný. Nahrávat by mu měla i páteční dlouhá časovka jendotlivců. Na startu jsou i Cavendish, Valverde, Menčov a řada dalších.

Obhájce loňského vítězství Roman Kreuziger řekl: „Na to, jak jsem se cítil v neděli po Lutychu, to ještě dopadlo dobře. Po závodě jsem skoro celou noc proseděl na záchodě, pořádně jsem nespal. Chytaly mě křeče do břicha a měl jsem náběhy na zvracení. Včera jsem se v rámci možností dospal, ale pořád jsem se necítil ideálně. Byl jsem takový nafouklý, proto jsem věděl, že prolog bude spíš boj. Přál jsem si, abych moc neztratil, což se povedlo.”

Jen o vteřinu skončil druhý jeho slovenský stájový kolega z Liquigasu Peter Sagan. „Škoda, že nevyhrál, bylo to o kousek. Ale teď přijdou dvě takové zvlněné etapy, ve kterých by se mohl prosadit ve spurtu a jít do žluťáku. Já se pokusím co nejvíc šetřit, abych byl v pohodě na čtvrteční časovku. Věřím, že zítra už se budu cítit líp,” dodal Roman

(mr)
Foto: Peter Sagan doma a Roman Kreuziger při loňském vítězství v Romandii

Velký rozhovor s Peterem Saganem vychází právě v těchto dnech ve druhém čísle časopisu 53×11 (předplatné můžete sjednat zde).

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu