Trans Brdy objektivem Markéty Navrátilové

26.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-26T13:19:10 --> <p>Seriál amatérských závodů horských kol pro nejširší veřejnost odstartoval v sobotu prvním podnikem v Letech tradičními Trans Brdy. Na start závodu, přezdívaného "Trans Kořeny"se postavila více než tisícovka bikerů, kteří byli hodnoceni v patnácti kategoriích, přičemž účastníci fitness jízdy objeli trať dlouhou 22km a ostatní okruh o délce 55km. Brdy nejsou náročné převýšením ani technickými úseky, jsou také docela rychlé, ale nejvíc jezdcům znepřijemňují jízdu miliony příčných kořenů. Atmosféru letošních Brd zachytila fotografka Markéta Navrátilová, která z minulých ročníků Kola pro život sestavila knihu fotografií Kolove (ke koupi <a href="http://www.ivelo.cz/sluzby-zabava/knihy-publikace/kniha-marketa-navratilova-kolove/">zde</a>).</p>

Silná propagace seriálu a nepochybně i price money lákají čím dál tím více i profesionály. Zajímavostí je, že profesionálové jsou schopni objet “marathon”” rychleji než závod cross country, že mezi sedmým a osmým v cíli zela sedm a půl minutová mezera, že závod České spořitelny vyhrál jezdec České spořítelny a že se v tomtéž termínu jel první závod světového poháru v cross country, kde Jaroslav Kulhavý obsadil fantastické čtvrté místo a Kateřina Nash dvě třetí. V Letech zvítězil mezi muži Pavel Boudný před Tomášem Vokrouhlíkem, ženy vyhrála Barbora Radová- Manďáková.

Roman Čermák otec a guru seriálu Kolo pro život byl z prvního závodu doslova nadšen. „Tohle je zkrátka paráda! Těch lidí co přišlo, ta atmosféra, co je tady. A celé to umocnilo nádherné počasí. Lidi se baví a užívají si to. Z toho mám největší radost.”

Pomyslná laťka byla jak po sportovní stránce, tak i pořadatelské nasazena hodně vysoko. Dalším závodem seriálu Kolo pro život, je 15. května Mladá Boleslav Tour Škoda Auto?.

(red) Foto: Markéta Navrátilová

Výsledky Trans Brdy

  • výsledky všech kategorií

Reportáž ze závodu Trans Brdy

  • Reportáž z průběhu závodu Trans Brdy čtete v naší další zprávě.

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu