Seriál Kolo pro život odstartuje již 11. ročník

16.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-16T10:48:44 --> <p>Jedenáctý ročník seriálu Kolo pro život klepe nezadržitelně na dveře. První zahajující závod Trans Brdy České spořitelny startuje již 24. 4. v Letech u Prahy.</p>

V čase zimní přestávky se v pořadatelském týmu pilně pracovalo v přípravách na novou sezónu. Základní pevné pilíře, na kterých je největší seriál závodů horských kol u nás postaven, nebylo třeba zásadním způsobem měnit. Dokladem toho je loňský jubilejní desátý ročník, který byl zároveň nejúspěšnější v celé jeho historii. Neznamená to ale, že by se usnulo na vavřínech, naopak. 

Novinek roku 2010 je celá řada. Nejvýznamnější z nich je zařazení dvou nových maratonů do termínové listiny Kolo pro život. Celkový počet závodů se nemění a zůstává na číslovce 15. První nový závod má pořadové číslo 2 a je jím Mladá Boleslav Tour Škoda Auto, který bude odstartován 15. 5. 2010. Maladoboleslavský maraton navazuje na původní Bakovský. Slavnostní start je naplánován na 12:00 z parkoviště před Škoda Auto Muzeem. Profilem rovinatější trasa 63 km dlouhého hlavního závodu a třicetikilometrové Fitness jízdy povede po cestičkách a cestách podél Jizery, zamíří do Klokočských lesů. Cíl se nachází v přírodním areálu Krásná Louka, kde bude také postaveno celé zázemí. 

Druhá novinka je v termínové listině na 10. místě. V sobotu 31. 7. se jede Šumavský MTB maraton České spořitelny. Ten má již za sebou třináctiletou tradici. Společným místem startu a cíle bude lyžařské centrum na Zadově. Podle své výkonnosti si závodníci budou moci vybrat ze tří distancí: 84 km, 50 km a Fitness jízdy na 25 km. Projíždět se bude atraktivními lokalitami na pomezí Národního parku Šumava. Odměnou za nastoupané kilometry bude řada krásných výhledů na okolní velikány, jako je např. Boubín. Na nejdelší trati bude jistě zajímavým místem i průjezd nádvořím vimperského zámku s vypsanou horskou prémií. 

Kolo pro život nejsou jenom závody pro dospělé. Organizátoři myslí i na dětské závodníky. Pro letošní rok je pro děti připraveno ještě přívětivější prostředí zóny Junior Trophy. Má nový design s dětskými komiksovými motivy. A nezůstalo jenom u vzhledu. Změní se pojetí tratí, které budou pro všechny dětské kategorie jedny. Budou postaveny dle cyklokrosového vzoru a odliší se pouze počtem kol jednotlivých věkových kategorií. U rozdělení kategorií dojde k navýšení jejích počtů, aby se pokud možno co nejvíce smazaly výkonnostní rozdíly dané věkem. A úplně pro ty nejmenší z nejmenších je vypsána nová kategorie odstrkávadel. Pro děti nechali pořadatelé rovněž vyrobit větší dvouvěžaté teepe s podlážkami a kobercem pro hraní na zemi. S tím je spojen i nákup nových her a hraček. Také starší děti si budou moci dosytnosti vyhrát. Dobrodružná hra Geocache, při které se hledá poklad pomocí GPS přístrojů, je určitě nadchne. 

Ke Kolu pro život neodmyslitelně patří i Škola biku vedená mistrem světa v biketrialu Josefem Dresslerem. Ten si pro děti přichystal tři nové typy překážkových drah. 

Nové aktivity pro děti a jejích rodiče připravuje generální partner Kola pro život, Česká spořitelna. V rámci svého promo stánku budou moci rodinné týmy na jednotlivých závodech během celého dne soutěžit v dovednostních a znalostních soutěžích o zajímavé ceny nejen na cyklistické téma. Na vybraných závodech se objeví také tvář České spořitelny bikerka Tereza Huříková, která si s dětmi zatrénuje nebo poradí jak se vypořádat s nástrahami závodů Junior Trophy a Fitness jízdy. 

Novinkou v pravdě revoluční je zařazení několika závodů pro hendikepované sportovce Prestige Trophy Handicap. Pro ně budou vytyčeny tratě s důrazem na jednoduchou sjízdnost. 

I letos se závodníci mohou těšit na bodovací soutěž Prestige Throphy pro jednotlivce a týmy. Průběžné pořadí ve všech kategoriích mohou závodníci po celý rok sledovat na www.kolopro.cz

Pro vítěze všech soutěží jsou připraveny finanční prémie a věcné ceny. Nejúspěšnější závodníci budou tradičně dekorováni po ukončení sezóny na závěrečném slavnostním večeru. 

Hlavní výhru seriálu Kolo pro život, kterou věnuje vítězi Finálové hry Česká spořitelna, je v letošním roce osobní automobil Škoda Roomster. Šanci na výhru má úplně každý, kdo ujede a dokončí alespoň jeden závod ze seriálu Kolo pro život a k tomu odpoví ze všech nejlépe na soutěžní otázku v tzv. Finálové hře Kolo pro život. Každý dojetý závod rovná se jeden tip. 

K odvráceným stránkám jinak krásného sportu, jako je cyklistika, bohužel patří i občasné pády a zranění. Společnost Kooperativa i letos přišla s nabídkou pro všechny závodníky Kola pro život si sjednat za zvýhodněných podmínek kvalitní úrazové pojištění. Stejně jako v minulých letech nebude chybět Bezpečná zóna Kooperativy, kde si v hlídaném oploceném areálu můžete každý bez obav uložit svého bika nebo osobní věci. 

Kooperativa se letos nově postará o osprchování závodníků a omytí kol po závodě. K dispozici budou dva nadstandardně vybavené mobilní sprchovací přívěsy a početně posíleny budou wapky a hadice na mytí kol. 

Výčet všech dalších drobných změn a vylepšení by byl jistě dlouhý a do této zprávy se nevejde. Všechny mají ale jeden společný cíl: ještě více zpříjemnit a zatraktivnit závody i zázemí pro závodníky i jejich doprovod. 

Česká spořitelna 

„Jsme velmi rádi, že můžeme být u toho, když Kolo pro život, jeden z našich klíčových projektů, vstupuje úspěšně do druhé dekády své existence. Letošní ročník je pro nás ve znamení dvou novinek – rozšíření našeho projektu pro děti pod názvem Pomáháme Vám růst i do cyklistiky a představení nového MTB TEAMu. Na vybraných závodech si budou moci týmy složené z dětí a jejich rodičů v rámci našeho promo stanu zasoutěžit o zajímavé ceny nebo se potkat se zkušenou bikerkou Terezou Huříkovou, která i po změně dresu zůstává tváří České spořitelny. Na závodech Kola pro život potom bude o celkové vítězství v týmové soutěži usilovat nový Česká spořitelna−Spe­cialized MTB Team,“ upřesnil letošní záměry generálního partnera Tomáš Kolář, ředitel odboru korporátního marketingu a sponzoringu České spořitelny. 

Pojišťovna Kooperativa 

„Pojišťovna Kooperativa vstupuje jako hlavní partner do seriálu Kolo pro život letos již pošesté. Také v letošním roce jsme připravili pro závodníky plno novinek. Zaměřili jsme se především na péči o závodníky a vytvořili Depo Kooperativy s vylepšeným zázemím sprch, mytí kol a bezpečné zóny, které jistě ocení každý účastník. Již druhým rokem nabízíme závodníkům – opět v rámci on−line registrace – úrazové pojištění na jednotlivé závody a opět zařazujeme zvýhodněné roční úrazové pojištění „777“. Na vybraných závodech nebude chybět oblíbená kavárna Kooperativy a novinkou je i představení „Prémie Kooperativy“, která bude vypsaná na mezičasech vybraných závodů,“ řekl Jan Svoboda, vedoucí odboru marketingové komunikace pojišťovny Kooperativa. 

Škoda Auto 

„Návštěvnost a úroveň seriálu Kolo pro život v loňském roce nás utvrdila v tom, že jsme se vydali správnou cestou. Cyklistika je dlouhodobě jedním z pilířů našich sponzoringových aktivit na národní i mezinárodní scéně. Bohatý doprovodný program, který na každém závodě připravujeme ruku v ruce s našimi regionálními obchodníky, spolehlivě zabaví celou rodinu – hraje se o mnoho cen pro děti i dospělé, přičemž tou nejvíce atraktivní bude cesta do zákulisí Tour de France v roce 2011. V letošním roce se v rámci seriálu zaměříme na prezentaci našich produktových novinek, modernizovaných modelů Fabia a Roomster.Zároveň bude možné shlédnout prezentaci produktů Škoda Originálního příslušenství, které obsahuje i produkty zaměřené speciálně pro cyklistiku. Všichni naši obchodní partneři, kteří se rozhodli do seriálu Kolo pro život aktivně zapojit, získají další netradiční kanál pro komunikaci směrem k stávajícím i potenciálním zákazníkům,“ říká Roman Meliška, vedoucí marketingu a strategie pro Českou republiku. 

tisková zpráva

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu