Paříž-Roubaix: další kolo souboje Cancellara vs. Boonen

9.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-09T23:28:33 --> <p>Neděle v pekle je opět tady. Již 108. ročník královny klasik na kostkách severní Francie, démonický závod Paříž-Roubaix odstartuje v neděli z Compiegne (<a href="http://www.letour.fr/2010/PRX/COURSE/us/le_parcours.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onkeypress="window.open(this.href);return false;">časový rozpis, mapa trati</a>), aby po 259 kilometrech, z nichž plných 52,9 se odehrává na obávaných pavé, skončil na velodromu v Roubaix.</p>

O třetí a celkově čtvrtý triumf, čímž by vyrovnal rekord krajana Rogera De Vlaemincka, bude usilovat Belgičan Tom Boonen, který má ovšem za sebou čerstvou prohru doma ve Flandrech – s Fabianem Cancellarou, vítězem Paříž-Roubaix z roku 2006. Jejich vzájemný duel má obstarat očekávané finále, ale dopadnout to může i úplně jinak. Důležitým faktorem je v této nevyzpytatelné pouti po „kočičích hlavách” počasí a především přízeň štěstěny, a tak na svůj den budou čekat také Hushovd, Hoste, Flecha či Hincapie, k nimž se v minulých letech otáčela zády. Černým koněm závodu je Rakušan Bernhard Eisel, šanci cítí i další specialisté na tuto výjimečnou klasiku Quinziato, Maaskant či Van Summeren. Na startu budou dva slovenští zástupci Martin Velits (HTC Columbia), který startoval již loni, a letošní objev, debutant Peter Sagan (Liquigas).

Pořadatelé na počest dvojnásobného vítěze Franka Balleriniho, který v únoru tragicky zahynul na místě spolujezdce při automobilové rally, připravili speciální trofej – dlažební kostku – pro nejlepšího Itala v cíli letošního ročníku. O tuto cenu se však zcela jistě nebude ucházet jeden z předstartovních adeptů na vítězství (3. v roce 2008) Alessandro Ballan. Jeho tým BMC ho ze soupisky vyřadil poté, co se Ballanovo jméno objevilo mezi vyšetřovanými osobami v rámci policejní razie na rozkrytí antidopingové sítě v Mantově. Aniž by byl Ballan zatím z čehokoliv obviněn, jeho zaměstnavatel ho až do oznámení výsledků vyšetřování postavil mimo aktivní činnost. George Hincapie (BMC) se tak bude muset v neděli obejít bez jeho pomoci.

Paříž-Roubaix je další příležitostí pro sázkaře v naší sázkové kanceláři, sázet můžete až do nedělního poledne.

(kh) Foto: Cor Vos

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu