Českou jarní klasiku Brno -Velká Bíteš -Brno vyhrál König

6.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-05T19:36:04 --> <p>Také česká cyklistika má svou velkou jarní klasiku a také tu často provází nepřízeň počasí. Tradiční „Bíteš“ většinou poprvé odpoví na otázku kdo na tom jak letos je. Tentokrát se za svitu slunečních paprsků do Brna v popředí vracela osamocená dvojice jezdců týmu PSK Whirlpool Author, z níž si vítězství odvelzl Leopold König. „Zatraceně to bolelo. Se Standou jsme toho měli oba plný kecky, takže cíl byl pro nás vysvob.ození. Stálo nás to dost sil, takže jsme si cílovou rovinku oba užívali. Měl jsem tu celou rodinu, takže jsem si vítězství vychutnal skutečně naplno," poznamenal vítěz.</p>

První závod Českého poháru odstartovaný u hotelu Voroněž začal rovnou zostra. Řada jezdců už začala odpadat při prvních stoupáních. To se na čele vytvořila sedmičlenná skupina, ve které bylo hned pět zástupců královéhradecké stáje spolu s úřadujícím mistrem republiky Martinem Marešem. „Na čele se ale usadila celá Dukla Praha a v prvním ze dvou čtyřicetikilo­metrových okruhů nás docvakla,” podotkl Mareš.
Rozhodující únik více než stočtyřicetiki­lometrového závodu nastal o pár kilometrů později, kdy pelotonu odskočila čtveřice cyklistů – Stanislav Kozubek a Leopold König z PSK Whirlpool-Author spolu s Němcem Schwarzhuberem a Sparťanem Okrouhlickým. „Znovu jsem za to vzal při stoupání na vrchařskou prémii. Nechtěli jsme nic nechat náhodě, aby se nám to nevymstilo jako loni. Kenny (König pozn. red.) si mě dojel a pokračovali jsme jen sami dva. Věřili jsme, že to už udržíme do konce,” popsal rozhodující moment Stanislav Kozubek z PSK Whirlpool-Author.
Duo z Whirlpoolu po zhruba padesáti sólových kilometrech začalo slavit už několik desítek metrů před cílem a v poklidu oba jezdci cílovou páskou projeli s rukama do „viktorky”. O tři minuty později se na rovince objevila druhá dvojice uprchlíků Okrouhlický se Schwarzhuberem. Více sil ale zbylo německému jezdci. Další větší skupina jedenácti závodníků tak už bojovala jen o páté místo, které získal Petr Vakoč z Dukly Praha.

Výsledky: 1. Leopold König (Cze), 2. Stanislav Kozubek (Cze) oba 3:54:04 – oba PSK Whirlpool-Author, 3. Markus Schwarzhuber (Ger) VC Ratisbona, 4. Tomáš Okrouhlický (Cze) AC Sparta Praha oba +2:56, 5. Petr Vakoč (Cze) Dukla Praha

(tz)

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu