Belgické cyklistické Velikonoce vyvrcholí v neděli ve Flandrech

2.4.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-04-02T11:27:46 --> <p>Počasí má být pravé aprílové, nejspíš zaprší a bude foukat ostrý chladný vítr, ale o velikonoční neděli bude ve Flandrech pořádně horko. Blíží se tradiční svátek všech Vlámů, klasika Kolem Flander, další z dílů stále navštěvovanější sázkové kanceláře iVelo.cz.</p>

Populárním „Ronde” vyvrcholí desetidenní putování po dlážděných kopečcích v srdci Flander – od Dwars door Vlaanderen (24. 3., 1. Breschel) přes E 3 Prijs Vlaanderen Harelbeke (27. 3., 1. Cancellara), Gent-Wevelgem (28. 3., 1. Eisel) a etapový podnik Tři dny v Panne (30.3. – 1.4., 1. Millar) až po nedělní Kolem Flander. Chybět bude bohužel vítěz letošního Milán-San Remo Oscar Freire, který sice původně start potvrdil, ale posléze účast odvolal a chce se soustředit na jinou významnou jednorázovku Amstel Gold Race (18. 4.). Favoritem číslo jedna je Fabian Cancellara (Saxo Bank), vítěz sobotní E3 Prijs Vlaanderen Harelbeke považované za „Malé Flandry”. Švýcarský ´Spartakus´ dokázal v závěru uniknout skvěle disponovanému Boonenovi a vyhnout se spurtu, přesně o totéž mu půjde i o Velikonocích. Jeho touha po úspěchu je o to vyšší, že už má ve sbírce skalpy Milán-San Remo a Paříž-Roubaix a loni ve Flandrech přetrhl řetěz na Koppenbergu, v jednom z nejslavnějších stoupání na trati (výškový profil), jichž je celkem patnáct.

Sázková kancelář iVelo.cz Zobrazit vypsané kurzy na závod Kolem Flander » ukončení podávání sázek v neděli 4.4. ve 12:00 hodin.

Pořadatelé připravili pro letošní 94. ročník částečnou změnu a zařadili mnohdy rozhodující stoupání Taaienberg a Eikenberg již v dřívějších pasážích závodu než obvykle. Tradičně největší bitva i divácká účast se očekává na Muur Kapelmuur (předposlední stoupání), po němž už následuje přece jen snazší Bosberg (mapka trati s vyobrazením všech stoupání).

Účast či aktuální forma mnoha dalších kandidátů na trofej je nejistá. Zcela určitě budou chybět loni druhý Němec Haussler (Cervélo), jehož vyřadilo poranění kolenních vazů, a Nor Boasson Hagen (Sky), kvůli zraněné achillovce. Předloni druhého Belgičana Nuyense (Rabobank) trápí řada pohmožděnin jako následek hned tří pádů ze závodu E3 Prijs Vlaanderen. Příznaky chřipky znemožnily v posledních dnech trénovat Filippu Pozzatovi (Kaťuša), což není pro favorizovaného Itala dobré znamení. Zatím velmi nenápadně, ale to před rokem také, se jeví v sezoně obhájce prvenství ze dvou posledních ročníků Stijn Devolder (Quickstep) dělící se o pozici lídra své stáje s Tomem Boonenem, což je taktika, která týmu v minulosti vždy přinášela úspěch (z posledních pěti ročníků vyhráli zástupci Quickstepu čtyři!).

Minulá sázkařská příležitost – klasika Milán-San Remo, významně změnila pořadí na čele top tipérů. Sázka na totálního outsidera, vycházející sprinterskou hvězdu, mladého Itala Sashu Modola z týmu Colnago-CSF Inox, vynesla na špici sázkaře skrývajícího se pod značkou Nikita53, který využil toho, že Modolo nebyl nasazen a měl tak automaticky generován maximálně výhodný kurz 25:1 (stejně u jakéhokoliv jezdce, jehož zařadíte na svou sázenku v Sázkové kanceláři iVelo.cz a není mezi nasazenými). Provizorní startovní listinu naleznete na stránkách pořadatele.

I pro závod Kolem Flander platí obdobná pravidla – opět můžete vsadit na vítěze buď jedno jméno, pak se musí umístit mezi prvními třemi, nebo dvě jména (oba závodníci musí skončit mezi nejlepšími pěti), případně když vyberete tři jezdce, všechny pak musíte nalézt v první desítce konečného pořadí.

Závod vysílá živě satelitní stanice Eurosport (neděle 4. 4. od 13.00 h.).

(kh) Foto: Cor Vos

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu