Jana Horáková v barvách Duratecu

26.3.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-03-26T15:47:02 --> <p>Společnost Duratec prosazuje a zvýrazňuje své produkty na trhu mimo jiné spoluprací s kvalitními sportovci. Tváří značky je po dlouhou dobu Jiří Ježek (paralympijský vítěz a mistr světa) či extrémní závodník Jan Kopka a další. Čerstvým přírůstkem v rodině Duratecu je Jana Horáková, přední žena na mezinárodním poli bikrosu, která bude tuto značku reprezentovat od letošního roku až do OH v roce 2012 v Londýně.</p>

Jana je mistryně světa v BMX (2003, kat. Cruiser 19), mistryně světa ve fourcrossu (2004) a trvale dosahuje předních umístění (3. místo ve světovém žebříčku). K podepsání smlouvy došlo dne 23. 3. 2010 v Klubu Lávka v Praze. Jana dostala kolo již při odjezdu do Francie, kde měla zajištěno své první letošní soustředění. Geometrie rámu byla přizpůsobena požadavkům závodnice a po prvním testování Jana konstatovala velmi rychlé sžití s kolem a skvělé jízdní vlastnosti. Prioritou a hlavním cílem pro Janu je vyjet body do kvalifikace na OH.
Duratec začal model BMX vyvíjet spolu se závodníkem Petrem Mühlhansem zhruba před třemi roky. Petr dokázal společnost přesvědčit, že by se měla ubírat i tímto směrem a rozšířit tím tak svoji již velmi bohatou nabídku. Vnesl do vývoje vstupní data a nároky, které byly efektivně zúročeny vlastní konstrukcí rámu. Po dvouletém intenzivním testování a posledním dolazení geometrie byl tento model v létě 2009 zařazen do sériové produkce a do stálé nabídky.

Horáková je dlouhodobě spojena také s další domácí značkou, náchodskou Rubenou, největším evropským výrobcem veloduší a plášťů.
(tz)

 

Vybavení Jany Horákové
– trénink:
silniční kolo Duratec Cool R14&SH Ultegra (trénink)
– BMX: Duratec BMX osazený sadou Shimano DXR, komponenty Shimano PRO Radix, plášti Rubena Nitro vpředu a Caliber vzadu
– 4X: Duratec Torain C1 upravený pro fourcross

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu