Mediální přestřelka – Lance brání cyklisty

25.3.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-03-25T14:46:14 --> <p>Minulý týden se strhla zajímavá mediální přestřelka mezi moderátorem americké rozhlasové stanice Tony Kornheiserem a Lancem Armstrongem. Kornheiser se totiž nejprve ve své ranní show pěkně zostra opřel do cyklistů, přičemž podnětem pro něj byla výstavba nové cyklistické stezky ve Washingtonu od Bílého domu ke Kapitolu.</p>

Z cyklistů si na jedné straně utahoval pro jejich směšné oblečení a komické pokrývky hlavy, tím zřejmě myslel helmy, co ale bylo horší, v přímém přenosu téměř své soukmenovce řidiče vyzýval, aby cyklisty občas usměrnili tím, že do nich třeba ťuknou zrcátkem!
Nejlépe to dokazuje jeho výrok: „Nechme je používat pravý okraj silnice, mě to nevadí. Na druhé straně já ale také nejezdím svým autem po chodníku, protože vím, že není pro auto určený. Proč si ale tihle lidé myslí, že naše silnice byly stavěny pro kola? Někdy si přímo říkají o to, aby je člověk za volantem srazil!„
Tyto výroky přitom neušly pozornosti nejznámější osobnosti cyklistického světa v USA Lanci Armstrongovi. Ten hned druhý den na svých webových stránkách nazval Kornheisera neskutečným ignorantem, bláznem a použil ještě několik veřejně nepublikovatelných slov.
To ale není vše, celá kauza měla ještě dohru. Kornheiser totiž pozval Lance do své ranní talk show, která proběhla v pátek 19. 3. 2010. Očekávaná bitka v přímém přenosu se ale nekonala. Kornheiser se v rámci tohoto setkání před mikrofony Lancovi a hlavně všem cyklistům veřejně omluvil se slovy, že vše prve řečené měl být spíše vtip a záměrná provokace. Ostatně toto setkání zahájil skladbou All you need is love od Beatles. Lance v průběhu rozhovor krom jiného prohlásil: „Musím říct za sebe a za všechny lidi, kteří jezdí na kole, že přijímáme vaší omluvu, a doufám jen, že to je skutečně upřímná omluva.“ Dále dodal: „Kdykoliv někdo jako já nebo vy, kdo je známý a má možnost promlouvat k většímu množství lidí, řekne něco takového, i když mu to může zprvu připadat vtipné, musí počítat s tím, že někteří lidé mohou taková slova vzít skutečně vážně – a to je nebezpečné”. Dál již rozhovor probíhal v klidném duchu, přičemž se hovořilo hlavně o cyklistech a jejich bezpečnosti na silnicích.
Máte-li chuť a dostatečné jazykové znalosti, celý rozhovor si můžete ve formátu mp3 stáhnout ZDE.
Štěpán Hájíček

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu