Závod legend má posílit i Szurkowski

18.3.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-03-18T08:42:18 --> <p>Letošní Velká cena Hradce Králové, která se koná 3.6. už dostává finální podobu. Organizační výbor hodlá cyklistický den v Hradci Králové připravit ještě ve větším stylu a pro širší veřejnost, než jak tomu bylo v loňském roce, kdy akce ohromila exkluzívním závodem legend. Ty do centra východních Čech mají dorazit opět a tentokrát posíleny o další zahraniční vítěze legendárního Závodu míru.</p>

„To setkání legend v předchozím roce mělo nevídaný úspěch a udělalo velkou radost jak cyklistům samotným, tak divákům a pamětníkům. Pohled na značný zájem diváků napověděl, že nesmí zůstat u ojedinělé akce. Pozitivní je tak skutečnost, že se opět sešla parta lidí, kteří připravují další takový podnik,” sdělil člen organizačního výboru a někdejší ředitel Závodu míru Pavel Doležel.
Zatímco loni pořadatelé veřejnosti ukázali legendy Čech a Slovenska Jana Smolíka, Petra Matouška, Antonína Bartoníčka, Kamila Haťapku nebo Rudolfa Labuse, letos hodlají sáhnout ještě výše. „Závod míru byl od začátku závodem mezinárodním, a proto hodláme přivést právě závodníky, které lidé znají a tedy jména, co na mezinárodním poli promlouvala do historie. Ze zástupců Polska by proto neměl chybět třeba Ryszard Szurkovski, z Němců zase Gustav Adolf Schur. Celkově by na startovní pásce mělo stát padesát až šedesát závodníků, opravdových legend,” prozradil Doležel s tím, že stejně jako loni by i on měl opět obléci dres, tretry a usednout do sedla bicyklu.
Závodem legend, ale tradiční Velká cena Hradce Králové má vyvrcholit. V dřívějších hodinách totiž městský okruh se startem a cílem na Ulrichově náměstí bude patřit nejmenším cyklistům. „Ve spolupráci s královéhradeckými školami připravujeme závod právě pro jejich žáky, kdy každá třída od první do deváté ze všech škol bude mít dva své zástupce. Celkově počítáme, že se tu sejde na tři sta třicet dětí,” sdělil Pavel Kapr, člen organizačního výboru z Whirlpool Junior.
Po školácích, v brzkých odpoledních hodinách, má program patřit registrovaným závodníkům, který má uzavřít nejprestižnější kategorie elite. Den ale vyvrcholí právě závodem legendárních jezdců, často na jejich neméně legendárních dobových kolech.
(pp) 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu