Je tu první sledovaný etapák sezony!

5.3.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-03-05T15:14:18 --> <p>Na startu se šampionem Tour de France Alberto Contadorem, obhájcem loňského prvenství Luisem Leonem Sanchezem a také motivovaným Romanem Kreuzigerem zahajuje v neděli první z velkých evropských etapových podniků sezony, již 68. ročník Paříž-Nice. Tradiční „závod za sluncem" je také premiérovou etapovou příležitostí pro sázkaře v již čtvrtém ročníku sázkové kanceláře iVelo.cz.</p>

Aktuální kurzy v Sázkové kanceláři iVelo.cz jsou již vypsány, se sázkami však můžete počkat až do úterní půlnoci 9. března a lépe tak reagovat na vývoj závodu. Finální podoba startovní listiny bude k dispozici v neděli, kdy závod zahajuje osmikilometrovým prologem v Montfort-l´Amaury, můžete též zvolit vlastní sázku vždy s nejvýhodnějším kurzem 25:1.

Připomeňme, že aby byla vaše sázenka úspěšná, pokud v celkovém pořadí vsadíte na vítěze jedno jméno, musí se umístit mezi prvními třemi, pokud na dvě jména, je nezbytné, aby oba skončili mezi nejlepšími pěti, a pokud vyberete tři jezdce, všechny pak musíte nalézt v první desítce.

Nikterak překvapivě opanují přední příčky mezi papírovými favority Španělé. Opakování loňské školácké chyby, kdy si již ve žlutém trikotu nechal ujet sice kamaráda, ale v té chvíli také soupeře L. L. Sancheze s tím, že ho nechá vyhrát etapu, ale pak chytil hlaďák a ztráta ho stála i celkové prvenství, hodlá zamezit Alberto Contador (Astana). Zajímavé bude vyústění spolupráce dvou lídrů stáje Caisse d´Epargne, když L. L. Sancheze doprovází Alejandro Valverde, který kvůli distanci na italské půdě nemůže startovat ve víceméně souběžně konaných etapách Tirreno-Adriatico, jež zahajují příští týden. Valverde má letos zatím výbornou formu, skončil druhý v závodech Tour Down Under v Austrálii (ouvertura Pro Tour) a Volta ao Algarve (za Contadorem) a zvítězil v etapách Kolem Středozemního moře, což je region, v němž bude Paříž-Nice končit. Mezi jména, jež se vyplatí sledovat, určitě patří i domácí Sylvain Chavanel, který loni oblékal dres lídra a celkově skončil třetí, Lucemburčana Franka Schlecka (loni druhý), Američana Leviho Leipheimera či dalšího z výborných španělských vrchařů Joaquina Rodrigueze, jehož motivaci ještě zvyšuje přestup z Caisse d´Epargne (tedy od L. L. Sancheze a Valverdeho) do ruské formace Kaťuša.

 

Roman Kreuziger vyhlásil již před sezonou ambice na vítězství v jedné z etap Paříž-Nice a jeho šance zvyšuje nedávné prvenství v závodě Kolem Sardínie, které ho řadí do širšího okruhu kandidátů i na celkové prvenství. Zřejmě se bude chtít dostat do zajímavého úniku v kopcovité etapě. Tomu nahrává profil už té třetí do Aurillacu, ale především čtvrteční 4. etapy s dojezdem na vrcholu La Croix Neuve v Mende, rodišti slavného Laurenta Jalaberta. Příležitost ukázat své vrchařské kvality bude mít Roman i v sobotní šesté etapě s výšlapem na Col de Vence (963 m), z něhož ale chybí ještě 30 km do cíle, nebo v nedělním závěrečném dějství přes Col de la Porte (1068 m) a klasické kopce Paříž-Nice – La Turbie a Col d´Eze.

(kh) Foto: Cor Vos


 

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu