Alberto a Fernando – super tým na obzoru?

24.2.2010
<!-- Generated by XStandard version 2.0.0.0 on 2010-02-24T11:16:13 --> <p>Mistr světa v závodech formule 1 z let 2005 a 2006 Fernando Alonso se již několikrát svěřil se svým obdivem k cyklistice a profipelotonu, nevyloučil ani vlastní angažování ve světě úzkých galusek. Svou myšlenku neopustil a znovu v minulých dnech signalizoval zájem o vytvoření profesionální stáje, jejímž lídrem by se měl stát jeho krajan a přítel Alberto Contador, dvojnásobný vítěz Tour. Alonso se na počátku roku 2009 vyjádřil pochybovačně o Contadorově angažmá v Astaně, úrovni týmu a duchu spolupráce v něm. Konec Albertova angažmá v kazašském týmu na konci roku 2010 je pro Alonsa velkým lákadlem a motivem k úvahám o španělském super týmu.</p>

„Je to pro mě velká výzva a sen. Miluji cyklistiku a vytvoření týmu, který by mohl vyhrát Tour de France, ve mně vzbuzuje nadšení,” tvrdí jeden z nejtalentova­nějších pilotů F1, který v zimě trénoval společně s olympijským vítězem Samuelem Sánchezem a dřívějším Contadorovým kolegou. „Vím, že vybudovat tým z ničeho nebude vůbec snadné, potřebujete dobré jezdce, kvalitní spolupracovníky do servisního týmu, spoustu času na přípravu a – samozřejmě – silné sponzory. Současně jsem si vědom, že v období ekonomické krize je ten nejméně vhodný čas na odstartování takto náročného projektu.”

Silní se spojují se silnými, jména Contador a Alonso jsou v současném sportovně-ekonomickém světě jedněmi z nejlépe hodnocených. A tak i přes všechny pochybnosti není překvapující, že již v průběhu závodu Kolem Algarve se v zákulisí intenzivně jednalo.

Lubomír Severin
Foto: www.fernandoalonso.com, Rudolf Hronza

Přidat komentář

Klikněte zde pro vložení komentáře

Menu